DONACIJA MLEKARE SUBOTICA POVODOM SVETSKOG DANA DETETA

Novi Sad, 18. novembar 2021 – Povodom Svetskog dana deteta, Mlekara Subotica je mlečnim paketićima obradovala štićenike najvećih domova za decu u Vojvodini, a to su Dom za decu ometenu u razvoju Kolevka u Subotici i Sos dečije selo u Sremskoj Kamenici.

Svetski dan deteta promoviše značaj dečijih prava i podseća nas da su deca naš najveći zalog za budućnost. Obeležava se i kako bi se javnosti ukazalo na potrebu za većom pažnjom koju društvo treba da neguje prema najmlađima, kao i na aktuelne probleme sa kojima se oni suočavaju. Budućnost svake zajednice jesu deca i ne postoji ništa važnije za društvo od njihovog bezbrižnog i srećnog odrastanja.

Društveno odgovorna akcija Mlekare Subotica ima za cilj da mališanima ulepša praznik koji im je posvećen kao i da najmlađe Vojvođane obraduje uz Zdravo! čokoladno mleko i Zdravo! dugotrajno mleko, proizvode koji su bogati kalcijumom i proteinima nephodnim za rast i razvoj dece.

Strateško opredeljenje kompanije jeste društveno odgovorno poslovanje s akcentom na brigu o deci i njihovom odrastanju, te su ovakve donacije uveliko deo tradicije poslovanja Mlekare Subotica.

 

„Svetski dan deteta je dobar povod da se prisetimo koji članovi društva su nosioci naše budućnosti, kao i da skrenemo pažnju javnosti koje obaveze snosimo prema deci.  Ovaj datum je od posebne važnosti za nas, jer su mališani oduvek u fokusu društveno odgovornog poslovanja Mlekare Subotica. Bila nam je želja da najmlađe obradujemo omiljenim mlečnim napicima i time im ulepšamo praznik koji se danas obeležava u celom svetu. Cilj donacije poput ove jeste i ukazivanje na probleme sa kojima se deca suočavaju, kao i ukazivanje na značaj konzumacije mleka u dečjem uzrastu. Nadamo se da će akcije poput ove podstaći društvo i druge kompanije da pruže podršku i da se sete dece koja odrastaju u malo drugačijim uslovima“ istakla je Marija Malović, regionalni menadžer komunikacija i korporativnih poslova kompanije Imlek.

 
Podeli vest: