Sanacija divljih deponija u Zmajevu, Vrbasu i Bačkom Dobrom Polju

Mehanizovane ekipe PJ“Čistoća“ po nalogu Odeljenja za inspekcijske poslove opštinske uprave Vrbas sanirale su divlju deponiju u Zmajevu, očišćena je i građevinska deponija u Vrbasu, a u toku je sanacija divlje deponije u Bačkom Dobrom Polju u Durmitorskoj ulici.

U Zmajevu je uklonjeno 200 kubnih metara smeća, a u Vrbasu, pored same građevinske deponije očišćeno je i 50 metara kanala za odvod atmosferskih voda koji je bio zatrpan. Uklonjeno je ukupno više od 500 kubnih metara smeća, većinom građevinskog otpada.

Čišćenje deponije u Bačkom Dobrom Polju je u toku. Akcija sanacije trajaće tri radna dana. Za ovaj posao angažovane su teške mašine, rovokopač, buldozer i kamioni.

Zaštita životne sredine je jedan od prioriteta lokalne samouprave, koja je zajedno sa JКP „Кomunalac“ rešena da učini sve kako bi se životna sredina sačuvala od zagađenja, a samim tim se čuva i zdravlje građana.

Apelujemo na građane da smeće ne deponuju na mesta koja za tu namenu nisu predviđena. Neophodno je da se svi prema našoj životnoj sredini odgovorno ponašamo kako bismo je sačuvali za buduće generacije.

 
Podeli vest: