Opština Vrbas ulaže 8,8 miliona u uređenje atarskih puteva

Opština Vrbas dobila je od Pokrajinskog sekeratarijata za poljoprivredu 6,2 miliona dinara za uređenje atarskih puteva i otresišta. A ukupno će u sređivanje puteva koje koriste poljoprivrednici bitu investirano osam miliona dinara, jer će, pored novca dobijenog od pokrajine, opština iz svog budžeta izdvojiti dodatnih 2,6 miliona dinara.

Foto: Freeimages

Ugovor o subveniciji potpisali su predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević.

Rojević smatra da je reč o značajnom projektu koji će umnogome pomoći poljoprivrednicima da lakše stignu do svojih njiva, ali će unaprediti bezbednost osatalih učesnika u saobraćaju, jer će efikasnija otresišta onemogućiti iznošenje blata na kolovoz sa točkova poljoprivrednih mašina.

– Svih 8,8 miliona dinara biće uloženo u sređivanje atarskih puteva u delovima katastarskih opština Vrbas i Zmajevo. U pitanju je značajna subvenicija Pokrajinske vlade, s kojom opština Vrbas ostvaruje izuzetnu saradnju. Zahvaljujući toj saradnji opština Vrbas će ove godine realizovati veliki broj projekata, koji su na završetak čekali godinama, pa čak i decenijama. Uz pomoć pokrajine Vrbas će posle 30 godina dobiti svoje pozorište, izgradićemo novi Dom kulture u Ravnom Selu, rekonstruisaćemo veliki broj škola, vrtića, sportskih objekata, a investiraćemo i značajna sredstva u komunalnu infrastrukturu. Uz odličnu saradnju koji imamo i sa republičkom Vladom i Кancelarijom za javna ulaganja naš ovogodišnji investicioni budžet iznosi 1,5 milijardi dinara – rekao je Rojević, nakon potpisivanja ugovora.

 
Podeli vest: