OČIŠĆENA GRAĐEVINSКA DEPONIJA

Ekipe PJ „Čistoća“ završile su radove na sanaciji i uređenju deponije građevinskog materijala u Vrbasu. Ovo je treća ovogodišnja akcija sanacije ove deponije rađena po nalogu Кomunalne inspekcije Opštinske uprave Vrbas.
„Akcija je izvedena u dve faze. Očišćena je deponije koja je bila prilično zatrpana šutom i zemljom, ali i komunalnim otpadom. Buldozerom smo nivelisali ovaj prostor i nagurali otpad u obližnju depresiju. U drugoj fazi očišćen je pristupni put zatrpan smećem i odvodni kanali,“ rekao je poslovođa u PJ „Čistoća“ Mladen Pavlović.
Zatečeno stanje deponije zahtevalo je brzu i efikasnu intervenciju kako bi se minimalizirao negativan uticaja na životnu sredinu. Angažovana je teška mehanizacija i sav posao završen je u roku od tri radna dana.

Iz Poslovne jedinice “Čistoća“ apeluju da se na deponiju odlaže isključivo građevinski otpad kako bi se njen vek produžio. Takođe, mole se građani da ne zatrpavaju kanale za odvođenje atmosferskih voda koji se nalaze uz smetlište, jer to u mnogome otežava i produžava posao radnika PJ „Čistoća“.

SUTRA AКCIJA SAКUPLJANJA PET OTPADA

Takođ, podsećamo sugrađane da će sutra, 25. septembra, ekipe PJ „Čistoća“ obaviti devetu ovogodišnju akciju odnošenja PET ambalaže iz domaćinstava u Vrbasu. Akcija će početi u sedam sati ujutro, pa je potrebno da sugrađani do tog vremena providnu plastiku spakuju u tipizirane vreće i ostave ih ispred svojih kuća. U džakove sugrađani treba da odlažu providnu plastiku, odnosno, flaše od vode, sokova, piva, ulja i slično.

Akcija se u Vrbasu redovno organizuje, svake poslednje subote u mesecu. Organizovanim sakupljanjem PET ambalaže dajete svoj lični doprinos očuvanju životne sredine. Кomunalci će, u zavisnosti od sakupljenog otpada, korisnicima usluga ostaviti nove džakove za narednu akciju prikupljanja PET-a.

 
Podeli vest: