Herojsko delo Milana Simića iz Savinog Sela

Pre dva meseca, sve nas je potresla vest da je sedmoro dece iz romskog naselja na Čukarici teško povređeno, zbog strujnog udara. U toj nesreći najteže je povređena četvorogodišnja devojčica, koja je zadobila opekotine opasne po život.

Ta priča motivisala je Milana Simića iz Savinog sela u opštini Vrbas, da učini herojsko delo,  Milan je odlučio  da donira kožu devojčici koja je bila žitvotno ugrožena. Ovim potezom Milan je spasao život četvorogodišnjoj devojčici.

Dodaje da je za vest saznao kao član organizacije „Romska čast“ i odmah počeo da priprema humanitarnu akciju kako bi pomoć što pre stigla do dece.

– Posle toga smo razmišljali kako još pomoći devojčici i ostaloj deci. Na kraju je bila potrebna pomoć njoj u vidu donacije kože, onda smo došli na ideju da idemo postepeno jedan po jedan na kontrolu i da vidimo da li neko od nas može da odgovara kao donator. Ispalo je da sam ja pogodan za sve to. Ostao sam u bolnici, operacija je bila pre dve nedelje. Ja sam donirao kožu, devojčici se primila ta koža kako treba, za sada. Hvala bogu, sve ide kako treba – priča Simić.

Kako kaže, devojčicu nikada nije video pre operacije, a njihov prvi susret pamtiće zauvek.

– To je jedan trenutak koji će mi do kraja života ostati urezan. Ležao sam u sobi i jedan od roditelja koji je bio tamo sa svojim detetom me je pitao da li sam donator, kažem „da“, a on mi kaže: „Jel znate da je mala Kristina tu“? Odmah sam ustao, pošto je to bio dan pred operaciju i otišao da vidim devojčicu. To je momenat koji ću doživotno pamtiti, smejala se, sestra je hranila i pitala me da li želim da se upoznam sa njom. Ušao sam u sobu, upoznali smo se i prva njena reč je bila da li imam Smoki da joj dam – priseća se Milan.

 
Podeli vest: