Izložba slika Vlade Njaradia u Novom Sadu

U ponedeljak, 24. avgusta, u Galeriji SULUV u Novom Sadu biće postavljena izložba slika Vlade Njaradia pod nazivom Ljudi senke reka ključajuće krvi i poneko čudovište. Publika će izložbu moći da pogleda od utorka, 25.avgusta, do petka, 4. septembra 2020. godine, tokom radnog vremena Galerije SULUV uz poštovanje svih propisanih mera zaštite i sprečavanja širenja virusa Covid-19.

Biografija:

Vlado Njaradi (1966) je završio Školu za dizajn Bogdan Šuput, grafički odsek u Novom Sadu. Samostalno, u zemlji i inostranstvu, je izlagao pedeset pet puta, a kolektivno preko sedamsto puta. Nagrađivan je za slikarstvo, grafiku, crtež, umetničku fotografiju, grafički dizajn, mejl art, dramu i satiru. Autor je preko trideset uglavnom međunarodnih umetničkih projekata.

Izdao je mapu grafika Karpatski mit. Legati umetničkih dela mu se nalaze u Prijedoru (BiH) i u Subotici. Zbirka slika mu se nalazi u Vrbasu. Zastupljen je u četrnaest monografija, antologija, leksikona, enciklopedija, edicija i atlasa. Član je: SULUV-a, ULUS-a, ULUPUDS-a, UPIDIV-a, Društva novinara Srbije, ARTPOT-a čiji je i predsednik. Osnivač je Međunarodne umetničke kolonije Njaradi. Autor je i osam dramskih tekstova. Ima status samostalnog likovnog umetnika.

*Radno vreme Galerije SULUV:

Utorak – petak

(dvokratno) 10 – 14 i 16 – 20 časova

 
Podeli vest: