Blagajnica koja se u ponoć pretvara u umetnicu

Hobi uz troje male dece – da, moguće je. Naša sugrađanka Jelena Čolaković pronašla je sebi idealnu „antistres terapiju“, i spojila lepo i korisno. Njen nakit „Pom-Pom“, pored velikog broja kupaca različitog uzrasta, privukao je i dve TV stranice u čijim je emisijama gostovala, a jedna od njih snimljena je ovog marta.

Bankarka, mama i umetnica – tako me često nazivaju u poslednje vreme, i pitaju me kako postižem sve. Uz dobru organizaciju i mnogo pozitivne energije sve je moguće. Naravno, preduslov za svaki hobi je i da ste radoznale prirode, da volite da otkrvate nove stvari i da se igrate. Ja mnogo volim boje – razvesele mi dan. Zato sam morala nekako da umešam prste i u naš bankarski kodeks oblačenja i da zašarenim svoje koleginice i sebe.

IDEALNA ZANIMACIJA TOKOM PORODILJSKOG ODSUSTVA

Nakit sam počela da pravim dok sam bila na porodiljskom odsustvu, posle trećeg deteta. Razumeće me sve mame – dok su deca mala svaki dan ti je isti. Da bih izašla iz te monotonije morala sam naći sebi neku zanimaciju ali da je u kući. Još od ranog detinjstva pokazivala sam ljubav prema umetnosti, i eto, moralo je to nekako jednog dana izaći iz mene. Isplanirala sam da napravim sebi ogrlicu, sa ličnim pečatom, koja bi upotpunila moj stajling. Volim kežual stil, ali da se barem po nečemu razlikujem od ostalih… Danima sam gledala tutorijale kako se pravi pompica, pokušavala da je napravim sve do perfekcije i valjda naposletku uspela u tome.

FEJSBUK FAN STRANICA

Posle moje ogrlice, na red su došle i ogrlice za drugarice. Pravila sam jednu za drugom i tako uskoro nastade i moja fejsbuk stranica „Nakit Pom -Pom„, a potom i prve mušterije.

Mnogo devojaka, ne samo u Srbiji već i u inostranstvu, zna za moj nakit, ali ne zna ko ga pravi.

Meni baš bude drago kad šetam gradom i propoznam na nekom svoj nakit, ili kad zadovoljan kupac taguje moju stranicu na nekoj svojoj fotografiji.

KREATIVNE NOĆI

Dok sam bila na porodiljskom imala sam dosta vremena za ovaj hobi, ali onda je usledio povratak na posao. Moj posao u Banci je lep ali i naporan, pa još kada me posle posla sačeka troje gladnih mališana koje posle večere treba i uspavati…Tako da sm imam jako malo vremena za izradu nakita, i to uglavnosm bude noću kada uspavam sve ukućane.

Nakit pravim u stanu imam svoj kutak  koji niko ne dira jer se zna da „mama tu pravi ogrlice i narukvice i niko ne sme da dira“.

Nakit Pom Pom

Trudim se da ispoštujem svaku porudžbinu ali obavezno naglasim da me ne forsiraju sa rokovima – jer najlepši nakit stvorim kad sama, svojim tempom i voljom sednem da radim. Pratim modne trendove, ali kada napravim ono što se meni lično sviđa i što bih ja nosila – nema greške.

TV ZVEZDA

Novinarima TV Prva i Kanala 9 bila je zanimljiva kombinacija bankarka -3xMama -umetnica, pa su me kontaktirali za intervju. Tako postadoh i TV zvezda. Mnogo mojih klijenata me videlo u emisijama i uglavnom im je to bilo skroz zanimljivo. Pozitivno reaguju na ukrase koje stavim dok radim – broš, ogrlicu, narukvicu… Pitaju gde sam kupila i komentarišu da je lepo videti drugačije obučenu bankarku,  tako da eto motivacije i za ostale koleginice.

Dašavalo mi se da stigne poruka na Fejsbuk ili Instagram stranicu:

„Sad mi je jasno zašto sam non-stop piljila u Vas u Banci, pa Vi pravite nakit Pom-Pom“

ANTISTRES TERAPIJA

Moj hobi je najbolji način izbacivanja negativne energije, ali ne mogu da kažem da nije lepo i to što kapne koji dinar od te antistres terapije. Ukoliko je neka koleginica zainteresovana da mi se pridruži, vrlo rado bih napravila neku radionicu i podelila svoje umeće -ne mora to biti samo izrada nakita, ja se jednako bavim i dekupažom, crtanjem na tekstilu… Samo da je neki vid umetnosti i da je zabavno. Posetite moju Fejsbuk stranicu i javite mi se da zajedno obojimo svet.

 
Podeli vest: