Vrbas domaćin 8. rukometnog kampa „Guliver“

U Vrbasu je počeo tradicionalni rukometni kamp za dečake i devojčice na kojem će u narednih nedelju dana svoje sportske veštine usavršavati oko osamdeset polaznika.

Oko četrdeset devojčica i isto toliko dečaka iz opštine Vrbas, ali i iz inostranstva, boravi na osmom rukometnom kampu u Vrbasu. Tokom nedelju dana rada u dve smene mladi rukometaši će imati prilike da uz izuzetne trenere usavrše svoje rukometne tehnike kako bi se što bolje pripremili za sledeću sezonu. Novina je da su na rukometni kamp u Vrbas ove godine došli su i polaznici iz prvoligaških klubova iz Rumunije i Austrije.

Sara Kojić koja trenira u Prvoj ligi Austrije kaže da je za kamp saznala od Goluba Doknića, bivšeg igrača Rukometnog kluba Vrbas i da je prvi put na ovom kampu.

„Išla sam i na druge kampove, ali ovde je zaista sjajna atmosfera, svi su veoma pozitivni. Od ovog kampa očekujem da naučim nešto novo, ali pre svega da ispravim neke greške koje imam“, kaže Sara.

Raris Kuk iz Rumunije slično razmišlja i dodaje:

„Ovde ima mnogo odličnih trenera, mnogo dobrih stručnjaka, ali i dobrih igrača sa kojima možemo da se sprijateljimo. Možemo sklopiti lepa prijateljstva.“

Adrian Zapartan, trener Rukometnog kluba „Akademik“ iz rumunskog Kluža došao je sa svojih 12 igrača.

„Uslovi za trening su ovde odlični, imamo sve što nam je potrebno i nadamo se da će se momci dobro pokazati“, naglašava Zapartan.

Ono što rukometni kamp u Vrbasu izdvaja od drugih je da treninge i rad sa decom obavljaju iskusni treneri i proslavljeni igrači iz vrbaškog Rukometnog kluba. Vladimir Vojvodić, sada radi u inostranstvu, ali je i jedan od glavnih trenera na kampu.

„Sa decom će ove godine raditi istaknuti nekadašnji igrači, a sada treneri. Tu je Veo Kilibarda koji je trener mlađe kategorije u Vrbasu. Đuro Karanović je trener i igrač koji sada radi u Francuskoj. Milutin Lučić trenira prvi tim žena koje igraju u Super ligi Srbije. Sve su to odlični rukometaši sa velikim iskustvom.“

Predsednik Rukometnog saveza Vojvodine, Jovan Kovačević, ističe da je najveća prednost ovog kampa to što je potpuno besplatan za sve polaznike.

„Vrbas je prepoznat u rukometnom svetu kao rasadnik talentovanih igrača, ali i trenera koji su nakon igračke karijere nastavili da se bave trenerskim poslom. Svi oni su dali veliku podršku našem kampu i ranijih godina, ali i ove godine. Deci koja treniraju na kampu ta vrsta podrške veoma mnogo znači,“ ističe Kovačević.

Odabrani treneri i njihova stručnost omogućavaju individualan rad sa decom na kampu što je, kako ističu, ključno za poboljšavanje njihovih tehničkih karakteristika. Milutin Lučić, trener Ženskog rukometnog kluba Vrbas objašnjava da će se raditi u dve smene.

„Pre podne će treninzi biti zajednički. Imamo jednu najmlađu ekipu za mini rukomet, a ostali polaznici su podeljeni u mlađu i stariju grupu dečaka i isto tako i devojčica. Popodne se radi individualno, prema pozicijama u timu. Treninzi bekova, golmana, pivotmena…“, kaže Lučić.

Kada su u pitanju mlađe selekcije, Vrbašani se mogu pohvaliti da je u protekloj sezoni četvoro mladih rukometaša u kategoriji kadeta i juniora dobilo poziv za nacionalni tim, a svoje veštine usavršavali su upravo na prethodnim rukometnim kampovima. Ovakav uspeh rukometnog kluba iz Vrbasa je tim veći, ako se zna da je ovo jedan od retkih klubova u Vojvodini u kojem nijedno dete ne plaća nikakvu nadoknadu za treninge.

U godini kada rukometni kamp proslavlja mali jubilej, pet godina rada, klub je osvojio titulu državnog prvaka u kategoriji mlađih pionira do 12 godina što je još jedna potvrda da rad ovih trenera rukometa donosi zapažene rezultate.

Ono što rukometni kamp „Guliver“, ali i sve timove rukometnog kluba iz Vrbasa izdvaja od ostalih je činjenica da je potpuno besplatan.

Izvor: RTV (Aleksandra Dejanović)

 
Podeli vest: