UROŠ MITROVIĆ – RUКOMETNI VUNDERКIND

Početkom novembra meseca održan je rukometni kamp „Trim 2020“ koji okuplja mlade talente i priprema ih za takmičenja na kojima će predstavljati Pionirsku reprezentaciju Srbije. Reč je o kampu koji se tradicionalno održava u organizaciji Rukometnog saveza Srbije i Ministarstva omladine i sporta, sa ciljem da se na jednom mestu saberu najbolji pioniri od kojih se – ističu organizatori – „očekuje da povrate nekadašnju slavu srpskog rukometa“.

Uroš Mitrović na utakmici protiv RК „Partizan“ (Foto: Arkus liga)

Među dvadeset i pet omladinaca, koje je predvodio rukometni trener Goran Veselinović, našao se i Uroš Mitrović – učenik drugog razreda Gimnazije „Žarko Zrenjanin“, koji rukomet trenira punih osam godina i beleži zavidne rezultate. Sportsku karijeru on je započeo u RК „Vrbas“, a danas igra na poziciji desnog beka u RК „Crvenka“, sa kojim se odnedavno takmiči i u Arkus ligi.

Poslednja utakmica koju je ovaj klub odigrao protiv RК „Partizan“ posebno je značajna u Uroševoj sportskoj biografiji, jer je na neobičan način skrenula pažnju sportske javnosti na njegove uspehe. Nakon višemesečne pauze koju je napravio zbog iznenadne povrede, Mitrović je izašao na teren i postigao osam golova. Tako visprena igra podstakla je novinare portala „BALКAN HANDBALL“ da se fokusiraju na njegove dosadašnje rezultate i predstave rukometnoj javnosti novi potencijal.

O sportskim uspesima Uroša Mitrovića svedoče mnogobrojne diplome, medalje i pehari, ali i titula Najbolji mladi sportista opštine Vrbas, koja mu je dodeljena u trenutku kada je imao svega 13 godina. Nakon ovog priznanja, nizale su se titule najboljeg igrača na međunarodnim turnirima i utakmicama, a rukometni znalci ističu da se njegov pravi potencijal tek otkriva. To su primetili i organizatori kampa „Trim 2020“, pripremajući ga za takmičenja koja slede sa nesvakidašnjom selekcijom Pionirske reprezentacije Srbije.

Sve veće interesovanje inostranih klubova za rukometnog „vunderkinda“ iz Vrbasa, usmerava nas da pratimo njegov razvojni put i nadamo se da će pokazati upornost i istrajnost u svemu što ga čeka. U narednom periodu on će braniti boje svoje zemlje, a u pauzi klubskih uspeha, možda će, sa svojim školskim drugovima, osvojiti ekipni trofej i tako nastaviti tradiciju sportskih uspeha po kojima je vrbaska Gimnazija oduvek bila prepoznatljiva. Ako nastavi kako je krenuo, Uroševa škola i sredina iz koje je potekao, u budućnosti će s ponosom isticati njegovo ime.

Autor: Mladen Đuričić

 
Podeli vest: