U Vrbasu po jedanaesti put održan MMA turnir

Više od stotinu MMA borbi održano je u Vrbasu na jednom od najvećih prvenstva ovog borilačkog sporta u regionu. Velika sala Centra za fizičku kulturu ugostila je tradicionalno Otvoreno MMA prvenstvo Srbije „Fajt Gejms 11“. Ovo je otvoreno takmičenje za seniore, juniore, kadete i pionire kome osim domaćih pristupaju i učesnici iz okolnih zemalja. Organizator takmičenja već više od jedne denecije je vrbaski MMA klub „Juniti fajt tim“.

Učinak domaćeg kluba Juniti fajt tim bio je stopostotan. Oba takmičara osvojila su medalje u svojim kategorijama. Mladi Miljan Milović u kategoriji do 66 kilograma, imao je težak zadatak da snage odmerava u tri meča. Savladao je svu trojicu protivnika i time bio najbolji u svom rangu čime je nastavio niz uspeha sa prethodnih takmičenja. Nastavak niza uspeha na ovom turniru pokazao je i njegov stariji kolega Matija Bosančić. Partija koju je pružio protiv Branislava Radmanovića iz kluba Car Dušan Silni obeležila je završnicu turnira. Nadmetali su se za medalju u kategoriji seniora A klase do 93 kilograma. U uzbudljivom meču sa promenljivim rezultatima, Bosančić je pokazao veći stepen izdržljivosti što je presudilo i u tome da svom suparniku zada odlučujući udarac posle kog je meč završen u Bosančićevu korist. Uz dobre rezultate u ringu, i van ringa „Juniti fajt tim“ pokazao je veliku spremnost i spretnost u organizaciji turnira.

Na kraju prvenstva uručeni su pehari najuspešnijem klubu i pojedincima koji su se istakli u nadmetanju. Pehari su pripali dvojici članova kluba Fajt kompani, Luki Кlisariću i njegovom klupskom kolegi Veljku Aleksiću. Кolektiv sa najviše uspeha na ovogodišnjem takmičenju bio je MMA Кlub CDS čiji takmičari odlaze iz Vrbasa sa najviše diploma i medalja. Turnir Fajt gejms ponovo se potvrdio kao jedno od najmsovnijih takmičenja u regionu u ovom borilačkom sportu. Ono što po završetku borbi ostaje kao najupečatljiviji utisak, jeste veliko uvažavanje protivnika i poštovanje svih pravila fer-pleja među borcima, kako tokom mečeva tako i izvan ringa.

 
Podeli vest: