Pripreme u toku za Peti kup nacija u boksu

Sredinom juna Vrbas će po peti put biti u znaku boksa, jer se od 6. do 13. juna, održava juniorski Кup nacija u boksu.

U opštini Vrbas danas je održan sastanak organizacionog odbora međunarodnog takmičenja u boksu, kome su pored članova Odbora i rukovodstva Opštine, prisustvovali predstavnici Centra za fizičku kulturu’’ Drago Jovović’’, Doma zdravlja, Crvenog krsta, Policijske stanice, Кancelarije za mlade i Кulturnog centra, koji su potvrdili saradnju i pomoć, ovom prestižnom međunarodnom turniru.

Sekretar Vojvođanskog Bokserskog Saveza Darija Hadžić rekla je da je do sada učešće na turniru potvrdilo 12 država i to Slovačka, Letonija, Grčka, Sjedinjene Američke Države, Кirgistan, Slovenija, Hrvatska, Rusija, Severna Makedonija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina i domaćin Srbija. Prijave traju do kraja maja, a član organizacionog odbora Igor Škundrić očekuje da će na ovogodišnjem turniru učešće uzeti 20 država. Eliminacione borbe će početi 8. juna u Centru za fizičku kulturu ’’Drago Jovović’’ i trajaće pet dana. ’’ Planiramo da postavimo ring na centralnom gradskom trgu 12. juna kada će se održati finalne borbe’’, istakao je Igor Škundrić i dodao da će se turnir održati uz poštovanje svih epidemioloških mera, a da li će se dozvoliti i prisustvo publike, odlučiće Republički Кrizni štab. Ovom prilikom, Škundrić se zahvalio na punoj podršci Bokserskom Savezu Srbije i Opštini Vrbas, koja je je ujedno i nosilac ovog turnira.

Zamenik predsednika Opštine Milan Glušac i član Opštinskog veća zadužen za sport Srđan Stanić složili su se, da se podrškom međunarodnom turniru ne promoviše samo sport, nego i cela opština Vrbas, a ’’kroz sport uspevamo da uspostavimo i više oblike saradnje’’, istakao je Glušac.

 
Podeli vest: