PK “Bjelica” Vrbas briljirao na državnom prvenstvu

Završeno je državno prvenstvo za kadete, juniore i u apsolutnoj kategoriji. Ogroman uspeh napravio je PK”Bjelica” Vrbas čija je plivačica Lenka Kozomora osvojila TITULU PRVAKA SRBIJE na 100m prsno kao i drugo mesto na 200m prsno.

Lenka je otplivala dva lična rekorda i ušla je u dva A finala za seniore. Trenutno je medju 8 najboljih plivačica prsne tehnike u svim uzrasnim kategorijama iako je ubedljivo najmladji učesnik na takmičenju.

Iako treniramo više nego u skromnim uslovima a ovu godinu jos i bez 6 meseci treninga uspeli smo i ovaj put da osvojimo titulu prvaka Srbije. Lenka je šesti državni prvak koji je izašao iz naše škole plivanja a imali smo još dva viceprvaka. Ovo je samo dodatni motiv ostaloj talentovanoj deci koji ce sigurno nastaviti stopama starijih plivača.

Želimo i da pohvalimo Jelenu Kosović koja je do ove sezone plivala u našem klubu a sada je prešla u Spartak iz Subotice. Ona je postala juniorski državni prvak na 200m delfin, 400mix, viceprvak na 100delfin i dve bronze na 50m ledja i delfin. Jelena je osvojila u apsolutnoj kategoriji srebro na 200m delfin sa samo 15 godina!

 
Podeli vest: