Đirlić Vasilije zadivio sve plivačke stručnjake u Srbiji

PK DELFIN iz Vrbasa je učestvovao proteklog vikenda na prvenstvu države za pionire u plivanju u Begradu.

Predstavnik našeg kluba i jedini predstavnik naše opštine Vrbas na najvećem takmičenju u našoj zemlji je bio Đirlić Vasilije koji je pre mesec dana bio treći u Srbiji na finalnom školskom prvenstvu Srbije u plivanju a sad u Beogradu plivao sjajno tri discipline 100m leđno, 50m kraul i 400m kraul.

Vasilije je u žestokoj konkurenciji 158 najboljih plivača iz 42 kluba iz Srbije i to u generaciji starijoj od sebe godinu dana ostvario 19 mesta u trkama 100m leđno i 400m kraul i 33 u trci na 50m kraul.

Vasilije je zadivio sve plivačke stručnjake u Srbiji kad je u trci na 400m kraul isplivao vreme 5.27.04 i dobio 304 FINA bodova i sa tim rezultatom je u svojoj generaciji u Srbiji među 6 a u Vojvodini među 3 najbolja plivača što mu obezbeđuje mesto u kampovima najboljih plivača plivačkih saveza Vojvodine i Srbije. Ovo je velika senzacija da dete koje nije imalo svoj bazen godinu dana i ima najlošije uslove rada od svih plivača na ovom takmičenju ispliva ovakav rezultat koji ga svrstava u najbolje plivače njegove generacije.

Trener Miloje Glušac kaže „ponosan sam na svog plivača koji je napravio fenomenalne rezultate i oduševio sve naše Vrbašane kao i sve ljubitelje plivanja u Srbiji koji su prenos mogli da gledaju uživo i da uživaju u prelepoj tehnici plivanja naśeg delfina. Nemamo 50m bazen kao ostali klubovi za treniranje ali sad imamo renoviran mali bazen i nadam se mnogo boljim rezultatima i ubeđen sam u svoj i Vasilijev rad i sledeće godine ću Vasilija spremiti da bude među tri najbolja plivača u Srbiji a onda koračamo velikim koracima ka reprezentaciji Srbije. Na kraju veliko hvala na podršci građanima našeg rodnog grada Vrbasa a nadam se da će nam i opština uskoro pomoći koja evo i prošle i ove godine ništa ne podržava ovako uspešan klub a koju već 15 godina ovaj klub predstavlja ovako na najlepši način i koji je imao tri reprezentativca Srbije a uskoro će imati i četvrtog.“

 

 
Podeli vest: