Camović osvajač „Vojvođanske zlatne rukavice“

Mladi srpski bokser Stefan Camović, bokser BK „Čarnok“, osvojio je „Vojvođansku zlatnu rukavicu“ na tradicionalnom turniru, 38. po redu, koji je u Subotici okupio 35 takmičara iz šest zemalja.

Camović je u finalnoj borbi, u kategoriji do 64 kg , savladao predstavnika Bugarske Šona Toresa 5:0.

Foto: BSS

Turnir su organizovali BK Spartak i Bokserski savez Srbije, a pehar šampionu Camoviću uručio je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

„Veoma sam srećan što se kući vraćam sa peharom šampiona za koji sam vredno radio. Dugo sam se spremao se da izgradim trenutak koji će me odvesti do trona. Velika je čast poneti titulu šampiona „Vojvođanske zlatne rukavice“ i zaista se osećam fantastično i ispunjeno. Ipak, neću na ovome stati, moji apetiti rastu i već imam novi cilj, a to je pobedničko postolje u Budvi, na omladinskom prvenstvu Evrope 2020. koje nas očekuje u novembru. Od sada moje misli su usmerene samo na taj novi cilj i daću sve od sebe da nastavim pobednički niz“, izjavio je Camović.

Za najboljeg domaćeg boksera proglašen je Almir Memić, koji je u finalu u kategoriji do 81 kg bio bolji od Makedonca Aleksandra Ristovskog.

Za najboljeg stranog boksera proglašen je Bugarin Krašimira Džhurov, koji je u finalu savladao zemljaka Nikolaja Marinova 5:0 (kategorija do 56 kg ).

Najbolji tehničar je Jasen Radev, takođe iz Bugarske, dok su za najborbeniji par proglašeni Krešimir Knežević iz Hrvatske i Emirzhan Mehmed iz Bugarske (kategorija do 69 kg ).

Pehar namenjen najboljem sudiji otišao je u ruke Radiši Sariću.

Bokseri su ovaj put imali i novčane nagrade, zlatna medalja je donela 200, a srebrna 100 evra.

Međunarodno boksersko takmičenje -„Vojvođanska zlatna rukavica“ je evropskim selekcijama bila poslednji test pred prvenstvo Starog kontinenta za mlade u Budvi od 11. do 23. novembra 2020.

Težinu ovog takmičenja potvrđuje i to da je selekcija Bugarske stigla u najjačem sastavu, da su učesnici bili evropski i svetski šampioni.

Ljubitelji plemenite veštine imali su priliku da uz TV ekrane, na programu Arene sport, uživaju u boks mečevima iz Subotice, a istu priliku imaće i 18. oktobra za kada je zakazano finale Kupa nacija za juniore u Vrbasu.

 
Podeli vest: