Zasedao Savet za zdravlje opštine Vrbas

Savet za zdravlje opštine Vrbas razmatrao je na svojoj četvrtoj sednici više tema iz oblasti zdravstvene zaštite stanovništva. Reči je bilo o ostavrivanju i zaštiti prava pacijenata, ali je najviše interesovanja bilo oko aktuelne epidemijsek situacije u obrazovnim ustanovama.

Foto: TV Bačka

Кako je navedeno na ovom sastanku, epidemijska situacija nepovoljna je u Predškolskoj ustanovi i srednjim školama gde se beleži veći broj zaraženenih među zaposlenima i učenicima, kao i onih u izolaciji. Ipak, prema noramativima koji su propisani od strane nadležnih organa, nema uslova za prelazak samo na onlajn nastavu. Predočen je izveštaj i o imunizaciji u opštini, sa posebnim osvrtom na socijalno ugrožene kategorije građana.

U obeležavanje Svetskog dana zdravlja uključuje se i Opštinska organizacija Crvenog krasta Vrbasa. Budući da Crveni krst Vojvodine tim povodom priređuje kviz o zdravlju, kavlifikacije će se prethodno organzovati na lokalu i u takmičenja će se uključiti mladi, pre svega školskog uzrasta. Savet za zdravlje konstatuje da je ostaveren veliki deo planova iz oblasti zdravstvene politike, kao i da su zdravstvene ustanove u prethodnom periodu značajno modernizovane.

 
Podeli vest: