У току реконструкција тротоара у Врбасу

Јавно комунално предузеће „Комуналац“ ових дана изводи радове на реконструкцији тротоара у улици Маршала Тита, од раскрснице са улицом Иве Лоле Рибара до Велике пијаце.

„На основу уговора са општином Врбас екипе ‘Комуналца’ тренутно врше комплетну реконструкцију тротоара на појединим деоницима у граду. Закључен је уговор вредан 10 милиона динара, којим је посао поверен нашем комуналном предузећу и користим прилику да се захвалим локалној самоуправи на показаном поверењу, посебно зато што ми нисмо фирма уже специјализована за ову врсту радова, али смо показали да смо способни да изводимо и теже радове ове врсте. Општина Врбас могла је да уговор додели некој приватној фирми, боље опремљеној и са стручнијим људима за ову врсту посла него што је наша, али се одлучила за локално ЈКП како би се оно даље развијало и како би издвојени новац остао у локалној самоуправи. У договору са председником општине Врбас Предрагом Ројевићем наставићемо са асфалтирањем тротоара и следеће године, до сада је урађено 1.000 квадратних метара, а план је да се реконструише још 5.000 у наредним месецима. Ограничавајући фактор су временски услови, али све док они буду повољни ми ћемо наставити са радом“, рекао је Игор Шкундрић, директор ЈКП „Комуналац“.

Тренутно се асфалтира тротоар у улици Маршала Тита, од раскрснице са улицом Иве Лоле Рибара до Велике пијаце, а затим следе исти радови на другој страни улице, па радови у улицама Саве Ковачевића и Густава Крклеца.

„Деценијама се није улагало у инфраструктиру којом се крећу пешаци, а сада је општина Врбас, након финансијске стабилизације, решила да крене у обнављање тротоара. Радници ‘Комуналца’ су се веома добро показали у послу, у шта смо се уверели и данас када смо обишли до сада урађене радове. Ово је још један добро обављен посао, као и многе друге инвестиције које се у Врбасу изводе последњих година и које су у току. Све је то подстрек за грађане да остану да живе у свом месту, које се развија из године у годину. Нама је то подстрек да наставимо да још више радимо јер поред 12 делатности за које смо регистровани, имамо и додатне делатности које нам општина Врбас поверава. Од скора смо увели и паркинг сервис и као успех наводим да то све радимо са постојећим радницима и постојећом механизацијом“, рекао је Шкундрић.

 
Podeli vest: