U bloku Sava Кovačević pravi se dečije igralište, sportski teren i teretana

Sa 12,5 miliona Vrbas u bloku Sava Кovačević pravi dečije igralište, sportski teren i teretanu

 

Vrbas u bloku Sava Кovačević uz podršku Ministarstva za zaštitu životne sredine gradi dečije igralište, sportski teren i teretanu na otvorenom. Projekat vredan 12,5 miliona dinara odobren je na konkursu Ministarstva, koje izdvaja 10, a opština Vrbas 2,5 miliona dinara. Ugovor su potpisali ministarka za životnu sredinu Irena Vujović i predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević.

– Opština Vrbas je ove godine imala izuzetno veliku projektnu aktivnost. Naš investicioni budžet iznosi preko 1,5 milijardi dinara. A uz podršku Pokrajinske i republičke vlade realizovali smo mnoge projekte koji obezbeđuju bolje životne uslove svim stanovnicima Vrbasa. Podrška Ministartva životne sredine je veoma značajna, jer ćemo kroz ovaj projekat značajno unaprediti kvalitet života u bloku Sava Кovačević. Uveren sam da će to postati nova tačka okupljanja Vrbašana i model koji ćemo u saradnji s republikom i pokrajinom primeniti i u drugim delovima Vrbasa – rekao je predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević.

Na dečijem igralištu i teretani biće postavljeno 10 sprava, vrteški, klackalica, tobogana, i njihalica.

Sportski teren čine teren za rukomet i basket dimenzija 40 puta 20 metara, staza oko terena širine 2m i prostor za tribine. Betonske tribine su pozicionirane sa jugoistočne strane sa tri reda za sedenje ukupne visine 1.35 metara, dugačke 17 i široke 2,7 metara. Staza oko terena je asflatna, a podloga za sportski teren je akrilna sportska podloga. Tribine su pozicionirane na platou od behatona. Postojeći koš je zadržan sa terena za basket i premešten na novoprojektovani teren.

 
Podeli vest: