Резултати литерарно-ликовног конкурса поводом Дечије недеље

Јавна библиотеке „Данило Киш“ објавила је резултате литерарног и ликовног конкурса који се традиционално расписује поводом Дечије недеље. Тема овогодишњег конкурса била је „Велико срце деце Србије“.

Награђени литерарни радови:

ТАРА СТАНИШЉЕВИЋ III1, ОШ „Бранко Радичевић” Равно Село

МИЛИЦА РАДОСАВЉЕВИЋ IV1, ОШ „Светозар Милетић”

НЕДА КАРАНОВИЋ III1, ОШ „Бранко Радичевић” Равно Село

МАША МИЛОВИЋ VIII1, ОШ „Братство-јединство”

ЛАРА НИКОЛИЋ VIII2, ОШ „Бранко Радичевић” Равно Село

АЛЕКСА МАЗУР VIII3, ОШ „20. октобар” ЛЕНКА ВУЧКОВИЋ V3, ОШ „20. октобар”

СТЕФАН ГЛОЂОВИЋ II2, Гимназија „Жарко Зрењанин”

УНА НИКОЛИЋ II2, Гимназија „Жарко Зрењанин”

 

Награђени ликовни радови:

ЕЛЕНА ИСАКОВ, вртић „Полетарац”

ВИДАК МИХАИЛОВИЋ, вртић „Цицибан” Змајево

АНЕТА ДЕЛИЋ, вртић „Бубица”

МАРКО БАЈИЋ IV1, ОШ „Вук Караџић” Бачко Добро Поље

САНДРА БОГДАНОВИЋ IV1, ОШ „Вук Караџић” Бачко Добро Поље

АНА ПЕРОВИЋ IV3, ОШ „Светозар Милетић”

НЕДА КРАПИЋ I2, ОШ „Бранко Радичевић” Равно Село

 

Похвале:

ЂОРЂЕ СЕРДАР III3, ОШ „Братство-јединство” Куцура

МИЛИЈАНА ДРАГИЧЕВИЋ ОШ „Вук Караџић” Бачко Добро Поље

НАЂА СТЕФАНОВИЋ VII3, ОШ „Петар Петровић Његош”

АЛЕКСА ВУЛАНОВИЋ VII3, ОШ „Петар Петровић Његош”

ВАЛЕНТИНА ХОРЊАК V2, ОШ „Братство-јединство” Куцура

МИЛИЦА РОСИЋ II3, ССШ „4. јули”

НИНА ЧЕКЕ II3, ССШ „4. јули”

МАГДАЛЕНА СОКАНОВИЋ, Удружење за помоћ МНРО „Кућица”

МИРЈАНА ДИМИЋ, Удружење за помоћ МНРО „Кућица”

АЛЕКСАНДАР МИТИЋ, Удружење за помоћ МНРО „Кућица” Врбас

Одлуку за приспеле литерарне радове донео је Бранислав Зубовић, испред Јавне библиотеке „Данило Киш”, а за ликовне радове Исидора Миљанић и Силвиа Јелачић, испред Културног центра Врбас.

Истовремено, Одбор за обележавање Дечије недеље у општини Врбас усвојио је извештај о активностима које су разне установе, органи и институције организовале поводом традиционалне манифестације посвећене најмлађим. Овогодишњи слоган „Велико срце деце Србије“ потврдила су и деца из Врбаса, Бачког Доброг Поља, Змајева, Равног Села, Куцуре и Савиног Села, посебно кроз више хуманитарних акција организованих за пружање помоћи својим другарима.

У реализацији програма Дечије недеље учешће су узеле све основне и средње школе, вртићи, локална самоуправа, Геронтолошки центар Врбас, Центар за физичку културу „Драго Јововић“, Културни центар Врбас, Јавна библиотека „Данило Киш“, Градски музеј Културног центра, ЈКП „Комуналац“, Полицијска станице Врбас и Црвени крст Врбас.

Између осталог, уприличен је пријем деце из вртића, основних и средњих школа и деце из Удружења за помоћ МНРО код председника општине Врбас Предрага Ројевића; у ЦФК су одржане спортске игре за основце, у организацији „Испад продукције“ и општине Врбас; на Тргу Николе Пашића су одржане радионице о значају рециклаже за предшколце, у организацији ЈКП „Комуналац“, ученици основних школа из Врбаса присуствовали су презентацији ватрогасне и полицијске опреме, представници Координационог тела за превенције вршњачког насиљао пштине Врбас делили су промотивни материјал; на нивоу свих образовних установа организована је хуманитарна акција у којој су прикупљана средства за помоћ ученику Гимназије „Жарко Зрењанин“ – укупно је прикупљено 425.500 динара; Центар за физичку културу био је домаћин такмичењу ученика свих школа у баскету и футсалу; Црвени крст организовао је презентације и радионице заједно са ЈКП и ПС; представници Полицијске станице Врбас представили су деци занимање полицијски службеник и приказали опрему и возила која се користе у обављању послова и задатака; у основним школама у Бачком Добром Пољу, Змајеву, Равном Селу, Куцури и Савином Селу одржана је представа „Ах, Црвенкапа“, а у Гимназији „Жарко Зрењанин“ и ССШ „4. јули“ представа „Пупин“; Одбор за обележавање Дечије недеље следио је упутства за продају вредносних налепница и прикупио одређена средства на овај начин. Ученици Основне школе „Вук Караџић“ из Бачког Доброг Поља и ове године, трећи пут за редом, традиционалу манифестацију обележили су и хуманитарном акцијом у којој су прикупљали трајне прехрамбене намирнице за потребе чланова Удружења „Мултиарт“.

 
Podeli vest: