Radovi na putu od Кule do Vrbasa produženi do kraja januara sledeće godine

Radovi na pojačanom održavanju državnog puta I B reda broj 15, na deonici od Кule do Vrbasa, produženi su do 30. januara 2021. godine. Radovi na trasi u ukupnoj dužini od 10 i po kilometara, podrazumevaju kompletnu zamenu kolovoza i proširenje puta u određenim delovima. Rekonstruišu se postojeće i izgrađuju nove pešačko-biciklističke staze. Biće urađena i atmosferska kanalizacija. Sistem kišne kanalizacije će omogućiti kontrolisano oticanje površinskih voda i njihov transport do postojećih odvodnih kanala. Uz to će biti obnovljena rasveta i postavljena potpuno nova saobraćajna signalizacija.

Investitor projekta rehabilitacije magistralnog puta od Vrbasa do Кule su „Putevi Srbije“. Radovi su vredni blizu pet miliona evra. Izvođač je konzorcijum „Vojput-Jugokop Podrinje“, a u pojedine poslove uključeni su brojni podizvođači. Radovi su započeli polovinom aprila ove godine.

U pitanju je saobraćajno frekventan pravac pa je i asfalt na ovoj deonici bio u veoma lošem stanju. Dnevno na potezu koji se rekonstruiše prođe i do 10.000 automobila. Put je opterećen brojnim teškim vozilima jer predstavlja najbržu vezu privrede Zapadnobačkog okruga sa koridorom 10 i ostatkom zemlje.

Veliku frekventnost ove trase mogla bi da ublaži izgradnja brze saobraćajnice od Bačkog Brega i Sombora do Кikinde i Nakova koja bi povezala granične prelaze prema Mađarskoj i Rumuniji. Tim povodom je nedavno u Somboru održan sastanak predstavnika lokalnih samoupravakoje koje se nalaze na planiranoj trasi puta sa resornim ministrom. Za izgradnju ove brze saobraćajnice u budžetu za narednu godinu izdvojeno je 100 miliona dinara, a predviđeno je da radovi traju oko dve i po godine

 
Podeli vest: