RADNICI VRBASКOG КOMUNALCA DEZINFIКUJU ŠКOLE

Radnici Javnog komunalnog preduzeća „Кomunalac Vrbas“ danas su počeli sa dezinfekcijom obrazovnih ustanova. Ovaj posao obavlja se u skladu sa merama Opštinskog štaba za vanredne situacije Vrbas i uputstvu o merama zaštite zdravlja učenika i zaposlenih u osnovnim i srednjim školama tokom trajanja pandemije COVID-19, dobijenim od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja škola. Dezinfekciju, uz sve mere predostrožnosti, vrše za ovaj posao obučene ekipe radnika dezinfekcionim sredstvom natrijum hipohlorit.

Dezinfekcija u objektima obrazovnih ustanova se obavlja da bi se, kada se steknu uslovi, đaci bezbedno mogli vratiti u učionice. Danas su dezinfikovane vrbaske škole: SSŠ „4.juli“ , OŠ „Svetozar Miletić“, Gimnazija „Žarko Zrenjanin“, OŠ„Bratstvo jedinstvo“, OŠ“Petar Petrović Njagoš“ i OŠ“20.oktobar“.

JКP „Кomunalac Vrbas“ je i u prethodnom periodu, tokom prvog talasa epidemije, bilo je na raspolaganju Štabu za vanredne situacije Opštine Vrbas, lokalnoj samoupravi, preduzećima, ustanovama i građanima i na vlastitu inicijatvu, direktno učestvovalo u preventivnoj dezinfekciji svih prostora koji su bili moguća pretnja za širenje zaraze koronavirusom. Radnici, neretko i uz podršku rukovodećih ljudi u preduzeću, koji su prošli obuku i sami uzeli atomizere u ruke, dezinfikovali su školske objekte, vrtiće, objekte javnih ustanova, sportske terene, dečija igrališta…
„ Vrbaski Кomunalac uvek je uz svoje građane, spreman da pritekne u pomoć kada se ukaže potreba. Naši radnici nesebično rade, izlažući se riziku od obolevanja, kako bi žitelji vrbaske opštine bili što bezbedniji u ovoj teškoj epidemiološkoj situaciji. Ovaj posao, kao i tokom prošlog epidemijskog talasa, radimo bez naknade. Želja nam je da u ovim teškim trenucima pomognemo u očuvanju zdravlja svih građana.

Opštinskom štabu, rukovodstvu Opštine Vrbas i građanima i nadalje ćemo biti na raspolaganju u situacijama kada je pomoć potrebna, a kada je naš kolektiv u mogućnosti da pomoć pruži,“ rekao je između ostalog v.d. direktora JКP „Кomunalac Vrbas“ Igor Škundrić.

Sutra je na programu dezinfekcija škola u naseljenim mestima vrbaske opštine, a u petak 27. novembra, ovaj posao obavljaće se i u vrtićima.

 
Podeli vest: