Pošumljen prostor nekadašnje divlje deponije u Bačkom Dobrom Polju

Prostor na obodu Bačkog Dobrog Polja na kraju Durmitorske ulice na kom je do nedavno bila smeštena divlja deponija, zahvaljujući angažovanju praktično celokupne zajednice, očišćen je od otpada i na njemu su posađene sadnice.

Do realizacije je došlo posredstvom Ekološkog pokreta Vrbasa na ličnu inicijativu jednog od građana. Stanovnik ovog dela Bačkog Dobrog Polja i inicijator uređenja, Sveto Živković, posvećen je stvaranju zdravijeg i lepšeg okruženja na ovom terenu.

Na rad su prionuli učenici osmog razreda ovdašnje škole „Vuk Кaradžić“. Sadnice su obezbeđene iz sredstava kompanije „Кarneks“ što nije prvi put da ovo preduzeće na ovaj način podržava unapređenje životne sredine. Treću godinu za redom doniranjem sadnica drveća obeležavaju Svetski dan šuma.

Plac je očišćen uz upotrebu mehanizacije Javnog komunalnog preduzeća „Кomunalac“. Iz ovog preduzeća naglašavaju da su divlje deponije problem koji troši značajne lokalne resurse.

Akcija ozelenjavanja opštine Vrbas nastavljena je postavljanjem sadnica na javne površine u Ravnom Selu, i to u tamošnjem parku, dvorištu zabavišta i kraj kapele na seoskom groblju. Svako stablo više od velikog je značaja budući da opština Vrbas spada u najmanje pošumljena područja u našoj zemlji.

 
Podeli vest: