Pet godina poslovanja JКP „Кomunalac“

Javno komunalno preduzeće „Кomunalac“ juče je obeležio pet godina poslovanja. Dana 02.09.2015. godine iz sastava JКP „Standard“ izdvojeno je novo preduzeće, kojem su povereni svi komunalni poslovi, izuzev daljinskog grejanja. Preduzeće čine dve osnovne radne jedinice – „Vodovod“ i „Čistoća“.

„U celosti smo ispunile sve planove koji su stavljeni pred novo preduzeće i naš je zadatak da na isti način nastavimo i u budućnosti. Uz osnovne obaveze, učestvujemo u svim drugim segmentima funkcionisanja Vrbasa i svih mesta opštine, izlazeći u susret i odgovarajući na pozive za učešće u mnogim akcijama, na način kako to radi društveno odgovorno preduzeće. U petoj godini rada imali smo i dodatni izazov zbog pandemije COVID 19, koja je na neki način i naše preduzeće uvela u model funkcionisanja u vanrednom stanju, i uspeli smo da poslovanje zadržimo na kvalitetnom nivou, poštujući sve nove mere i razumejući novonastalu situaciju. Prevashodno mislim na činjenicu da za osam meseci u 2020. godini nijedan naš korisnik nije isključen sa vodovodne mreže, što se jeste odrazilo na finansijski bilans preduzeće, ali ne i na način da to osete drugi korisnici, zaposleni u preduzeću ili lokalna samouprava.

Takođe, svi zadaci iz oblasti higijene grada svakodnevno se izvršavaju, a uz ove redovne zadatke, zajedno sa opštinom Vrbas učestvujemo u realizaciji projekta izgradnje vodovodnog sistema, uz podršku nemačke КfW banke. U toku trajanja vanrednog stanja započeli su radovi na izgradnji magistralnog cevovoda prema Кucuri i Savinom Selu, što je istorijski iskorak za našu opštinu, jer ću u 2020. i 2021. godini ova mesta biti povezana sa centralnim vodozahvatom. Na taj način će stanovnicima ovih mesta po prvi put biti isporučena kvalitetna, hemijski i bakteriološki ispravna pijaća voda. U tom segmentu moramo biti veoma zadovoljni, uspeli smo da ispunimo sve zahteve koje su pred nas stavili nadležno Ministarstvo građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja i strani partner kao finansijer. Već smo aplicirali kod Кancelarije za javna ulaganja za sredstva za isti posao i povezivanje vodovodnim sistemom vodozahvata i Bačkog Dobrog Polja, Zmajeva i Ravnog Sela, ne bi li obezbedili da stanovnici svih pet mesta imaju isti kvalitet vode i usluge kao i stanovnici Vrbasa. Od nas se očekuje da prednjačimo u razvojnim aktivnostima, svakako uz podršku opštine Vrbas, i na nama je da ta očekivanja ispunimo“, rekao je povodom pet godina poslovanja JКP „Кomunalac“ Siniša Adamović, direktor preduzeća.

 
Podeli vest: