Obnavaljeni tereni kod Male škole

Tereni za mali fudbal, basket, odbojku na pesku, kao i teretana na otvorenom i dečje igralište krasiće ubuduće prostor kod takozvane Male škole u Vrbasu.

Nakon više decenija zapuštenosti, ovi sadržaji obnovljeni su i izgrađeni zahvaljujući inicijativi koja je potekla od samih građana, stanovnika ovog dela grada, uz podršku svih nivoa lokalne vlasti, javnih i privatnih preduzeća i brojnih pojedinaca. Svečano otvoranje obeležila je revijalna utakmica u malom fudbalu. Ovo je pravi primer kako sloga i angažovanost komšija mogu da budu krunisani uspehom.

Obnavaljnjem ovog lokaliteta su značajano unapređeni sportski i rekreativni sadžaji na području Prve mesne zajednce u Vrbasu, a značaj inicijative prepoznat je i u lokalnoj samoupravi. U revijalnoj utakmici snage su odmerile ekipe „VSК Vetrani“ sa ekipom iz kraja, sastavljenom od stanovnika dela grada oko Male škole. Time su tereni i zvanično pušteni u rad na zadovoljstvo brojih građana. Čini se, najviše na zadovoljstvo ovdašnjih mališani koji sada imaju mesto za bezbedno odrastanje,ali i obavezu da ga zajedno sa starijima čuvaju za buduće generacije.

 
Podeli vest: