Najava izgradnje kružnog toka kod pijace

Opština Vrbas ugostila je danas zamenika pokrajinskog sekretara za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Zorana Tasića i načelnika Južnobačkog upravnog okruga Milana Novakovića, a tema razgovora bila sinhronizacija održavanja puteva, kao i aktuelni projekti iz oblasti saobraćaja i energetike.

Foto: RTV

Prilikom radne posete opštini Vrbas, zamenik pokrajinskog sekretara za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Zoran Tasić istakao je da je sinhronizacija lokalnih i punktova zimske službe koji su u nadležnosti „Puteva Srbije“ glavni zadatak buduće saradnje, ali da će se značajna sredstva uložiti u saobraćajnu signalizaciju u okolini škola, kao i izgradnju novih saobraćajnica.

„Razgovarali smo i o drugim projektima iz oblasti koje pokriva pokrajinski sekretarijat, a to su energetika, građevinarstvo i saobraćaj. Kada je saobraćaj u pitanju, najviše je bilo reči o nedavno završenom konkursu na kojem je opština Vrbas dobila nešto više od dva miliona dinara za izradu projekta izgradnje kružnog toka i semafora na raskrsnici u jednom od naseljenih mesta opštine.“

Predrag Rojević, predsednik opštine Vrbas istakao je da će ovo biti od velikog značaja, jer se radi o izuzetno frekventnim putnim pravcima.

„Mi ćemo pristupiti izradi projektno-tehničke dokumentacije za ova dva projekta. Reč je o veoma važnoj izgradnji kružnog toka na raskrsnici u Vrbasu, pored pijace subotom i mosta koji povezuje naselje Vinogradi sa gradom, kao i izgradnji semafora na raskrsnici u Zmajevu na putnom pravcu kojem gravitiraju stanovnici iz čak tri naseljena mesta opštine.“

Milan Novaković, načelnik Južnobačkog upravnog okruga, ocenio je i da će planiranim projektima pokrajinske i republičke Vlade opština Vrbas ubuduće biti čvorište saobraćajnica Vojvodine.

„Kroz Vrbas će prolaziti značajan deo brze pruge koja povezuje Beograd i Budimpeštu, a u našoj zemlji ova pruga se završava kod graničnog prelaza Kelebija. Takođe, brza saobraćajnica Bački Breg-Nakovo takođe će obilaziti oko Vrbasa što je veoma značajno za sve građane koji žive ovde i što će Vrbas ubuduće biti dobro pozicionirano mesto za život.“

Na sastanku je istaknuto i da opština Vrbas ulaže značajna sredstva u projekte iz oblasti energetike, te da se zamenom ulične rasvete već ostvaruje ušteda od 20.000 evra godišnje, kao i da trenutno traju radovi na gasifikaciji svih pet kotlovnica gradskog grejanja koje su do sada koristile mazut.

 
Podeli vest: