Kucurski volonteri podelili više od 700 paketića za decu

Naselje Kucura u vrbaškoj opštini već tradicionalno uoči Nove godine postaje pravi humanitarni centar na čiju adresu stiže šleper paketića i pomoći iz inostranstva i naše zemlje. Glavna misija brojnih volontera iz Kucure je pomoć drugima, bolesnima ili ugroženima, a ove pozitivne, humane poruke se u vreme praznika umnožavaju.

Više od sedam stotina dece iz Kulpina, Selenče, Tovariševa, Kule, Ruskog Krstura, Đurđeva, Vrbasa, Savinog i Ravnog Sela dobilo je novogodišnji paketić zahvaljujući Aleksandaru Subotinu, pastoru Evanđeoske crkve. Ovoj donaciji igračaka i garderobe koja je stigla iz Holandije obradovalo se i oko dve stotine mališana iz sela Kucura.

Sanela kaže da su joj najveće želje da prođe epidemije i da ponovo krene u školu, a njena drugarica Pava dodaje:

„Zahvalna sam Saši što smo dobili paketiće i želeli bismo da to tako i ostane“.

Kroz donacije obezbeđena je pomoć i za staračka samačka domaćinstva, ali i ugrožene višečlane porodice kojima su podeljeni paketi sa hranom i voćem i povrćem, kao i pomoć u vidu lekova i vitamina. Ove akcije inspirisale su i donatore iz naše zajednice, poput Kuljanina Miodraga Stamenkovića, koji je poklonio dečije paketiće i pobrinuo se da i trpeza ugroženih porodica za praznike bude bogatija.

„Bilo je dana kad i ja i supruga nismo imali dovoljno za život. I sad, da kažem, imamo i možemo pomoći drugima. Vrednost Božića je da se daruju oni koji nemaju, bar jednim ručkom, ako drugo ništa. Mi smo odlučili, jer imamo neku svoju malu farmicu, da poklonima dva pečena praseta i 40 paketića za decu“, kaže Stamenković.

Akcija podele paketića i druge pomoći deci iz ugroženih porodica sprovodi se već više od deset godina, a u humanitarni rad stalno se uključuju novi, mladi volonteri. Jedan od njih je devetnaestogodišnji Miloš Arh.

„Kad god imam vremena, pošto je moj posao sam po sebi težak, ja sam u građevini, kad sam slobodan i kad imam godišnji onda dođem i pomažem. Polazim od sebe, i mi smo nekad svi bili siromašni, pa nam je neko pomagao i tako i mi sad uzvraćamo siromašnima“, ističe mladi Miloš Arh.

Novogodišnje želje dece iz Kucure su skromne – paketić i u njemu igračka, a želje svih nas bi trebalo da budu da ovi mališani veruju u bolju budućnost u kojoj dobrih ljudi ima i biće.

 
Podeli vest: