КOMUNALCI SANIRAJU DEPONIJU U КUCURI

Ekipe radnika Poslovne jedinice „Čistoća“ JКP „Кomunalac Vrbas” počele su sanaciju deponije biljnog otpada u Кucuri. Narednih nekoliko dana će se smetlište, koje se prostire na oko trinaest hiljada kvadratnih metara, uređivati uz pomoć odgovarajuće teške mehanizacije. Radovi se izvode na osnovu rešenja Odeljenja za inspekcijske poslove opštinske uprave Vrbas.

Nažalost, na deponiji namenjenoj isključivo za otpad biljnog porekla, nesavesni građani u velikim količinama odlažu komunalni i građevinski otpad. Najveći problem predstavlja to što se smeće ne odlaže samo na deponiji, već i uz atarski put koji vodi do smetlišta.
Prema proceni, uz ovaj pristupni put je još oko tri hiljade kvadratnih metara otpada. Svo to smeće se mora očistiti, natovariti u kamione i prevesti do same deponije gde se tada razastire i niveliše.
Apelujemo na građane da koriste ovo smetlište isključivo za odlaganje biljnog otpada, te da ne bacaju smeće na mesta koja za to nisu predviđena, jer takvim neodgovornim postupanjem zagađuju životnu sredinu i ugrožavaju zdravlje ljudi i životinja.

 
Podeli vest: