Izmena rešenja za porodiljski dodatak

Opštinska uprava Vrbas – Odeljenje za društvene delatnosti, obaveštava stranke/korisnice koje imaju prebivalište, odnosno boravište na teritoriji opštine Vrbas, a kojima je naknada zarade u periodu korišćenja porodiljskog odsustva utvrđena u bilo kom iznosu koji je manji od iznosa minimalne zarade na dan podnošenja zahteva, da mogu da podnesu zahtev za izmenu rešenja do 28. novembra 2021. godine Opštinskoj upravi – Odeljenje za društvene delatnosti, šalter broj 9, ukoliko od konačnosti, odnosno pravosnažnosti rešenja nije prošlo više od dve godine.

Takođe, obaveštavaju se žene poljoprivredne osiguranice da je ponovo propisano pravo i način utvrđivanja visine ostale naknade po osnovu rođenja i nege deteta i posebne nege deteta žena koje su u periodu od 18 meseci pre rođenja deteta bile poljoprivredne osiguranice.

Na osnovu izmenjenih rešenja izvršiće se isplata pripadajućih iznosa razlike naknade zarade za vreme porodiljskog odsustva, bez poreza i doprinosa na tekuće račune korisnika, a iznose poreza i doprinosa na zakonom propisan način. Takođe, na osnovu izmenjenih rešenja izvršiće se isplata pripadajućih iznosa razlike ostalih naknada po osnovu rođenja i nege deteta i posebne nege deteta žena poljoprivrednih osiguranika.

Zahtev možete preuzeti ovde.

 
Podeli vest: