Humanitarna prodajna izložba okupila vrbaske predškolce i đake

Humanitarna prodajna izložba u sklopu Dečije nedelje okupila je predškolce i đake Vrbasa, kao i sportiste više klubova na Trgu Nikole Pašića. Zajedno sa svojim vaspitačima i nastavnicima, deca i mladi su predstavili svoje obrazovne ustanove i proizvode u čijoj izradi su i lično učestvovali. Cilj je bio da se prikupljena sredstva doniraju udruženjima koja okupljaju decu sa smetnjama u razvoju.

Uz četiri osnovne i dve srednje škole, svoj štand imala je i predškoska ustanova „Boško Buha“. U izradi jestivih i nejestivih proizvoda njima su pomagali njihovi roditelji i vaspitači. Humanost su podržali i mladi sportisti više sportskih kolektiva. Oni su na trgu promovisali svoje klubove i njihova postignuća.

Prodajna izložba završena je simboličnim činom puštanja balona. Tim činom je sa trga u Vrbasu poslata poruka da su solidarnost i humanost univerzalne vrednosti putem čega se i opština Vrbas vinula do ciljeva koje je propagirala ovogodišnja Dečija nedelja da je „podeljena sreća dva puta veća“.

 
Podeli vest: