Ekološka radionica o vodi među predškolcima

Projekat o „Vodi“ koji su osmislile četiri vaspitačice u PU „Boško Buha“ zajedno sa predškolcima bio je prilika da stupe u saradnju sa vrbaskim JКP „Кomunalac“ kako bi zajedničkim snagama deci približili priču o vodi.

Od prvih septembarskih dana predškolci „Bubice“ PU „Boško Buha“, koji su trenutno zbog rekonstrukcije svog objekta premešteni u prostorije OŠ „20. oktobar“, uče o vodi. U goste su pozvali predstavnike JКP „Кomunalac“ da im pojasne kako se voda proizvodi i distribuira i kako se ovaj resurs može štedeti da bismo ga što duže imali. Pored priče o vodi, na radionici se čulo nešto više i o separaciji otpada i reciklaži.
„Od početka godine, sve su nam aktivnosti bile u vezi s vodom i rešili smo da nastavimo u tom ekološkom pravcu, tako smo došli na ideju da napravimo projekat o ovom najvažnijem prirodnom resursu koji je „najbolnija“ tačka na planeti. Mi smo negde u obavezi da se povežemo sa lokalnom samoupravom i zajednicom. Saradnja s „Кomunalcem“ je postala tradicija i uvek im se obratimo kada su u pitanju ekološke teme“, rekla je vaspitačica Svetlana Vujičić koja je zajedno s koleginicama Brankom Čizmar, Bojanom Novović i Milevom Vukićević osmislila ovaj projekat.

JКP „Кomunalac“ prihvatilo je poziv za saradnju sa Predškolskom ustanovom „Boško Buha“ na temu vode budući da vaspitači s decom razgovaraju o ekologiji. Naše preduzeće bavi se proizvodnjom i distribucijom vode, tako da smo kompetentni da širimo priču na ovu temu. Moje kolege uveliko sprovode edukativne radionice ne samo za najmlađe, već i širu društvenu zajednicu. Кonkretno, ova radionica danas prilagođena je najmlađima gde se kroz igru i priču deci približavaju važne teme,“ kazao je predstavnik JКP-a Marijan Mijanović.

Nakon stabilizacije aktuelne epidemiološke situacije, u JКP-u se nadaju da će nastaviti da sprovode edukativno – ekološke radionice nastale u Programu „Prirodu čuvam, jer prirodu volim“ koji je započet 2018. godine.

 

 

 
Podeli vest: