Dodeljeni vaučeri najboljim studentima opštine Vrbas

Opština Vrbas nastavila je praksu nagrađivanja najuspešnijih studenata. Reč je o praksi prvi put uspostavljenoj prošle godine, a kojom lokalna samouprava pred novogodišnje praznike nastoji da podstakne one koji se trudom i zalaganjem ističu i koje treba istaći. Prema rečima predsednika opštine, oni su dokaz izuzetnog rada i ambicija, a njihovi rezultati su podsticaj i za druge.

Vaučeri se dodeljuju studentima sa osnovnih akademskih studija po osnovu prethodno sprovedenog konkursa. Među onima koji se izdvajaju prosekom koji je iznad devet su i studentkinje Mia i Katarina. Obe su se u akademsku zajednicu upisale prošle godine.

Kako je jedan deo studenata zbog obaveza bio sprečen da prisustvuje ovom događaju, vaučere su umesto njih preuzeli ponosni roditelji. Dodeli vaučera u vidu jednokratnih novčanih sredstava u iznosu od 20.000 dinara, prisustvovali su i zamenica predsednika opštine Tijana Aleksić, predsednica Skupštine opštine Sanja Žigić i pomoćnica predsednika opštine za obrazovanje Marija Milinić. Ove godine opština je nagradila i 77 učenika, đaka generacije i nosilaca diplome „Vuk Karadžić“ iz osnovnih i srednjih škola.

 
Podeli vest: