Đirlić Vasilije na finalnom školskom prvenstvu u plivanju u Beogradu osvojivši treće mesto

Član PK DELFIN iz Vrbasa Đirlić Vasilije predstavio je svoju školu O.Š.Svetozar Miletić i opštinu Vrbas na najlepši način na finalnom školskom prvenstvu u plivanju u Beogradu osvojivši treće mesto i bronzanu medalju.

„Ponosan sam na svoje plivače koji svake godine uspešno predstavljaju svoje škole. Pored dva državna prvaka Eraković Luke i Strahinje Kostića evo ove godine još jedan uspeh ostvaruju moji delfini osvajanjem bronzane medalje. Vasilije je imao ogromnu odgovornost jer je jedini od svih osnovnih i srednjih škola iz naše opštine Vrbas bio predstavnik na ovoj velikoj manifestaciji i branio boje naše opštine i plivačkog sporta Vrbasa ali sjajnim plivanjem je dokazao da je među najboljim plivačima u Srbiji u svojoj generaciji. Vasilije je do 30m junački vodio trku i bio blizu prvaka Srbije ali nedostatak snage je učinio svoje. Moram da kažem da je Vasilije cele prošle godine pošto nisu radili naši bazeni u Vrbasu održavao takmičarsku formu suvim treninzima kao i na bazenima u Bečeju, Subotici pa i u letnjem periodu je plivao sa svojim trenerom na našem kanalu ali eto na kraju se sve isplatilo.

Moram posle ovog velikog uspeha da se zahvalim posebno Vasilijevim roditeljima, R.O.Sava Kovačević i Radivojev transportu i CFK Drago Jovović na podršci tokom cele godine a da čestitam O.Š.Svetozar Miletić, opštini Vrbas i Vasiliju i njegovim roditeljima na veličanstvenom uspehu.

Naš klub je imao uvek dobru saradnju sa svim školama i normalno uz podršku opštine Vrbas i mnogo boljim uslovima rada koje ćemo sada imati ići ćemo zajedno ka novim velikim uspesima dece iz našeg grada Vrbasa.“ – istakao je trener Miloje Glušac.

 
Podeli vest: