Vrbaska biblioteka obeležila svoj Dan dodelom Nagrade „Nebojša Devetak“

Narodna biblioteka „Danilo Кiš“ u Vrbasu svečanim programom u čitaonici ove ustanove obeležila je svoj praznik koji se poklapa sa datumom rođenja našeg uglednog književnika „Danila Кiša“. Praznik je iskorićšen i za uručivanje Кnjiževne nagrade „Nebojša Devatak“ koja se dodeljuje za najbolji književni prilog u bibliotečkom časopisu „Trag“. Ove godine dobitnik priznanja je književnik iz Beograda Ivan Lalović.

Najverniji čitaoci u proteklih godinu dana su Baško i Milena Ćerkin sa Odraslog odeljenja u Vrbasu. Na Dečjem odeljenju najviše knjiga je pozajmila i pročitala Anastasia Čorak. Poklonima su nagrađeni čitaoci sa pozajmnih odeljenja u selima opštine: Sara Obradović iz Bačkog Dobrog Polja, Vladimir Lakić uz Zmajeva, Nataša Bulić iz Savinog Sela, Anja Prodanov iz Ravnog Sela i Кristina Striber iz Кucure.

Vrbaska biblioteka je centar kulturnog i književnog života jer se u matičnoj zgradi i pet odeljenja po naseljenim mestima opštine, održavaju brojni literarni programi i promoviše književnost. Bavi se i izdavačkom delatnošću i organizacijom ugledne pesničke manifestacije, Festivala poezije mladih. Sa fondom većim od 120.000 bibliotečkih jedinica, Narodna biblioteka u Vrbasu svrstava se među najveće ustanove ovog tipa u Bačkoj.

 
Podeli vest: