Predstavljena knjiga o Lazi Kostiću Mladena Đuričića

U Javnoj biblioteci „Danilo Kiš” održana je promocija knjige pod nazivom „Laza Kostić i srpska književna kritika 20. veka”. Autor Mladen Đuričić, doktor književnosti, bavio se ovom temom kroz svoj doktorski rad  i uneo je mnoštvo novina u ovu temu, složili su se Snežana Nikolić i profesor doktor Gojko Tešić koji su dali svoje viđenje ove knjige. U prvom redu Đuričić je predstavio veliki povratak poezije Laze Kostića na književnu scenu polovinom prošlog veka, nakon što je pre toga bila marginalizovana od strane konzervativne književne kritike. Prema profesoru Tešiću ovo je do sada najuzorniji književno-istorijski presek odnosa kritike i Kostićevog dela.

Na promociji knjige moglo se čuti i da je Đuričić temi pristupio sa strahopoštovanjem, pokazujući veliku posvećenost, strast i emociju i zato dao sjajnu analizu.

Mladen Đuričić profesor je srpskog jezika i književnosti u vrbaskoj Gimnaziji „Žarko Zrenjanin“. Kao predavač nagrađivan je i titulom za najboljeg nastavnika regiona. Pre dve godine objavio je i zbirku eseja Fragmenti o Lazi Kostiću.

 
Podeli vest: