Jesenji likovni salon u znaku pola veka trajanja ULUV-a

Jesenji ili Oktobarski likovni salon u organizaciji Udruženja likovnih umetnika Vrbasa  otvoren je u Galeriji Кulturnog centra. Ova tradicionalna izložba radova vrbaskih umetnika dolazi u godini kada se navršava jubilej od pola veka trajanja Udruženja. Program je otvorio muzički nastup Jelene i Marka Aleksića i numera „Odiseja“. Pravu Odiseju u proteklih 50 godina prošlo je i Udruženje likovnih umetnika koje je za svoj staž i rad upravo i nagrađano Oktobarskom nagradom opštine Vrbas.

Selektor Jesenjenjeg salona, likovni kritičar iz Novog Sada, Luka Salapura smatra da je produkcija članova Udruženja likovnih umetnika Vrbasa pokazala raznovrsnost u tehnikama, pristupima i jednu svojevrsnu dinamiku kojom se ovi stavraoci dopunjuju, razumeju i usavršavaju.

Nagrada salona za slikarstvo dodeljena je Lidiji Barna za rad u kombinovanoj tehnici pod nazivom „Pogrešan sud“. Za crtež u kombinovanoj tehnici pod nazivom „Pejzaž srca mog“ nagrada je uručena Mariji Nikolić. Glavnu nagradu Salona dobio je Novak Novo Jovović za skulpturu u kamenu pod nazivom „Mati“.

Nagrađeni i ostali radovi Jesenjeg likovnog salona publici će biti dostupni do 6. novembra. ULUV trenutno okuplja oko stotinu stvaralaca, autodidakta i akademskih umetnika, zahvaljujući čijem radu je likovna scena Vrbasa i okoline umnogome bogatija i dinamičnija

 
Podeli vest: