Златна плакета за Црвени крст Врбас

На предлог Завода за трансфузију крви Војводине, Црвени крст Врбас овогодишњи је добитник Златне плакете за солидарност и допринос у стварању сигурних резерви крви, која се додељује поводом обележавања 78 година добровољног давалаштва у Војводини. Црвени крст Врбас једна је од 10 организација Црвеног крста у Војводини добитница значајног признања, које је уручио проф.др Зоран Гојковић, потпредседник владе АП Војводине и покрајински секретар за здравство.

У години када Завод за трансфузију крви Војводине слави 78. годишњицу постојања, АП Војводина има 29.000 редовних добровољних давалаца крви и 54.000 јединица прикупљених на годишњем нивоу, што готово у целости покрива потребе здравствених установа у Бачкој, Банату и Срему.

„Без добровољних давалаца крви било би немогуће пружити одговарајућу здравствену заштиту грађанима, тако да њихова дела дословно спасавају животе. Нужно је анимирати што већу популацију на овакав чин и пронаћи што адекватнији облик пажње и поштовања према хуманима који несебично помажу онима којима је помоћ најнеопходнија“, казао је потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић приликом уручења признања.

„Наша организација је ово признање заслужила због кооперативног става свих учесника акција добровољног давања крви – добровољних давалаца, волонтера и сарадника у свим фазама припреме и реализације. Активности Црвеног крста Врбас и у овој области рада су подржане од стране општине Врбас“, саопштено је из Црвеног крста Врбас.

 

 
Podeli vest: