ZDRUŽENO PROTIV AMBROZIJE 2020

„Uz veliku susretljivost naših partnera, danas smo osmu godinu uzastopno koordinirali, po mnogima, najkvalitetniju volontersku akciju košenja u Vojvodini, sa respektivnom mehanizovanom ekipom iz sedam firmi.“ – navode iz ekološkog pokreta Vrbasa.

FOTO: ekovrbas.net

Učesnici akcije bili su:
1. Industrija mesa „Carnex“;
2. Fabrika ulja i biljnih masti „VITAL“ iz Vrbasa;
3. SUNOКO, PJ Fabrika šećera Vrbas;
4. JVP „VODE VOJVODINE“, PJ Vrbas;
5. Vodoprivredno preduzeće „Bačka“ iz Vrbasa;
6. PP „SAVA КOVAČEVIĆ“ Vrbas, i kao poseban gost akcije,
7. „CIКLONIZACIJA“ AD Novi Sad.

Pokošen je izuzetno frekventan prostor oko izletišta na Šlaisu, pomoćni fudbalski i rekreativni tereni i široki prostor oko kanala, pojas čiste ambrozije duž magistralnog puta Vrbas – Кula, sve ukupno oko 10-tak hektara javnog prostora, sa delovima zahtevne konfiguracije za košenje i prepunim smeća, koje je odmah očišćeno! Ult Fabrike šećera Bačka je isplanirao neravan teren između stadiona Šlais i pored lateralnog kanala КC3.

FOTO: ekovrbas.net

Akcija je, kao i godinama u nazad pokazala da se uz dobru organizaciju i komunikaciju sa važnim akterima u lokalnoj zajednici, za kratko vreme može postići značajan rezultat! Snažan osećaj korisnosti učesnika ovakvih akcije proizvodi pozitivnu energiju, koja bi se mogla usmeriti na rešavanje brojnih problema i potreba u lokalu, kako bi se olakšao život građanima!

Podrška organizaciji akcije stigla nam je iz Carnex-a, dok je kampanja borbe protiv štetnog polena i niske urbane kulture podržana i od Vital-a, Sunoka, Šećerane Crvenka, Medele i špiritane Reahem.

 
Podeli vest: