What’s your problem? – Vrbas

Dragi budući učesnici,

Pozivamo vas da budete deo promene koju želite da vidite u vašoj zajednici.
Tokom nekoliko zajedničkih radionica radićemo na izradi tekstova i istraživanja na teme: rodne ravnopravnosti, manjinskih prava, govora mržnje i predrasuda u vašoj lokalnoj zajednici.

Autori tih tekstova ste vi, a od ekipe dobijate mentorsku podršku i pomoć tokom celekupnog procesa. Vaši tekstovi naći će se u zajedničkoj publikaciji projekta koja će biti objavljena na kraju projekta, a imaćete priliku i da svoj rad predstavite na konferencijama u svom mestu.

Radionice se održavaju 2. i 3. i 9. aprila u klubu Muzika na kub, Njegoševa 4a Vrbas. Petkom smo od 14h do 17h, a subotom od 13h do 16h.

Važna napomena: Poštovaćemo epidemiološke mere, ukoliko se situacija promeni, moguće je i online druženje.

Projekat sprovodimo u šest opština: Vrbas, Zrenjanin, Sombor, Bačka Palanka, Kikinda i Vršac.
U svakom mestu osmoro učesnika radiće na izradi četiri teksta. Na kraju procesa imaćemo 24 teksta koja se bave gore navedenim temama.

Dobićete neophodna znanja i veštine za izrade tekstova, podršku, promociju, objavljivanje vaših radova i priliku da o ovim problemima javno govorite, kao i sertifikate. Predhodno znanje u oblasti novinarstva nije neophodno.

Sa vama će raditi iskusni novinari i omladinski radnici koji su i te kako spremni da vam prenesu znanje i pomognu vam da poboljšate vašu zajednicu, ukažete na probleme i rešenja.

Neka se glas mladih čuje!

Projekat sprovodi Asocijacija Kulturanova iz Novog Sada u saradnji sa Panonskom Aktivističkom Organizacijom iz Zrenjanina.

Za više informacija slobodno pozovite koordinatorku projekta Jelenu Božić – 0652073136
Projekat je podržan kroz Evropsku Uniju, kroz projekat Mladi.

 

Prijava

 
Podeli vest: