Vrbas od Pokrajine dobio sredstva za uređenje prilaza školi „Svetozar Miletić“

Osnovna škola „Svetozar Miletić“ u Vrbasu, koju pohađa 700 đaka dobiće nov prilaz školi, nove trotoare i nov parking za roditelje i nastavnike. Na taj način bezbednost učenika biće podignuta na najviši nivo. U sklopu projekta biće uređene i zelene površine na prilazu najvećoj osnovnoj školi u Vrbasu.

Opština Vrbas je na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu dobila 998.750,00 dinara, za izradu projektno-tehničke dokumentacije. Ugovor su potpisali pokrajinski sekretar Alekasandar Sofić i presednik opštine Predrag Rojević.

– Reč je o izuzetno važnom projektu kojim ćemo podići bezbednost svih učesnika u saobraćaju. A najvažnije je što ćemo bezbednost naših đaka podići na viši nivo. Unapređenje uslova za obrazovanje je jedan od najvažnijih prioriteta opštine Vrbas. Mi ove godine investiramo više od 300 miliona dinara u rekonstrukcije, obnove, energetsku efikasnost vrtića, osnovnih i srednjih škola u svim naseljima na teritoriji opštine. Imamo izuzetnu saradnju s Pokrajinskom i republičkom Vladom koje su podržale većinu naših projekata – rekao je predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević, prilikom uručenja ugovora u Pokrajinskoj vladi.

Opština Vrbas ove godine ulaže 1,5 milijardi dinara u investicije u komunalnu infrastrukturu, obrazovanje, kulturu i razvoj sporta.

 
Podeli vest: