Vrbas obeležio Dan planete Zemlje

Predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević obišao je, povodom 22. aprila Svetskog dana planete Zemlje, Centralni prečistač otpadnih voda. Rojević je s radnicima i rukovodstvom prečistača razgovarao o značaju zaštite životne sredine i važnosti postrojenja za Vrbas. Prečistač otpadnih voda je jedno od najvećih i najsavremenijih postrojenja te vrste u Srbiji, koje je izgrađeno uz podršku Evropske komisije. Nakon probnog perioda, rad postrojenja obezbeđuje opština Vrbas preko JКP „Кomunalac“.

– Odgovorno upravljanje otpadnim vodama je jedan od prioriteta oštinske administracije. Zdravlje Vrbašana je naš imperativ. Naš glavni zadatak. I upravo zahvaljujući našim naporima i uz podršku EК izgrađen je Centralni prečistač otpadnih voda. Paralelno s tim radićemo na obezbeđivanju uslova za rešavanje pitanja Velikog bačkog kanala, koji već tri decenije predstavlja jedan od glavnih ekoloških izazova ne samo za Vrbas već za širi region. Izgradnjom prečistača učinjen je prvi korak, stvoreni su uslovi da se svi zajedno posvetimo čišćenju i uređenju Velikog bačkog kanala – rekao je Rojević.

On ističe da će opština Vrbas posebnu pažnju posvetiti unapređenju zelenila i pošumljavanju.

– Pored toga planiramo i da u saradnji s građanima sprovedemo niz akcija koje imaju za cilj uređenje gradskih kvartova i naseljenih mesta i unapređenje ekološke svesti. Zaštita životne sredine je odgovornost svih nas – rekao je Rojević.

 

 
Podeli vest: