Vrbas dobija novi centralni gradski trg

Pokrajinska vlada pomoći će u prvoj fazi sa 100 miliona dinara Opštinskoj upravi u Vrbasu da ispuni tridesetogodišnji san Vrbašana – da završi gradnju Doma kulture. Uz savremenu pozorišnu salu, Vrbašani će dobiti i novi centar grada, jer je odobren i novac za rekonstrukciju centralnog gradskog Trga Nikole Pašića, saopšteno je iz Opštinske uprave Vrbas.

Odluka Pokrajinske vlade doneta je 08. februara, a projekat će biti finansiran preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Radovi na završetku Doma kulture i uređenju gradskog trga počeće na proleće, po okončanju postupka javne nabavke i izbora izvođača radova.

„Izuzetna podrška i saradnja koju imamo sa Pokrajinskom vladom još jednom je potvrđena. Za građane Vrbasa je završetak gradnje Doma kulture jedan od najznačajnijih projekata. Nažalost, morali smo da čekamo 30 godina na to, jer je u vreme nekih drugih vlasti Vrbas bio gurnut na marginu. Građani Vrbasa, Ravnog Sela, Savinog Sela, Zmajeva, Кucure, Bačkog Dobrog Polja zaslužuju da u svom gradu imaju kulturne sadržaje po meri savremenog društva i savremenog čoveka, i da ne moraju da idu do Novog Sada, ili čak Beograda da pogledaju pozorišnu predstavu“, rekao je Predrag Rojević, predsednik opštine Vrbas.

Uprava za kapitalna ulaganja već je, krajem januara, obezbedila 160 miliona dinara za izgradnju Doma kulture u Ravnom Selu, koji je izgoreo 2016. godine. „Ovo će biti godina kulture za opštinu Vrbas. Ali, i godina velikih investicija. Za investicije na teritoriji cele opštine ove godine smo izdvojili 1,5 milijardi dinara“, rekao je Rojević.

 
Podeli vest: