Više od 600 ljudi učestvovalo u velikoj akciji prolećnog uređenja Vrbasa

Na 30 lokacija u gradu i pet prigradskih naselja danas je počela velika akcija prolećnog uređenja Vrbasa, u kojoj je učestvovalo više od 600 ljudi. Radnicima javnih preduzeća i opštinskih službi, opštinskog veća, pridružio se veliki broj građana i privrednika, koji su poslali i svoju mehanizaciju. Predsednik opštine Predrag Rojević, koji je zajedno sa građanima učestvovao u akciji čišćenja, istakao je da su građani pokazali veliku ekološku svest, i privrženost zajednici.

– Čist i uređen Vrbas je glavni zadatak svih nas. Radnici naših komunalnih službi su svakodnevno angažovani na uređenju grada. Današnja akcija, u koju je uključeno preko 600 Vrbašana, predstavlja dodatni doprinos uređenju i unapređenju životnog ambijenta. U samom gradu, ali i svim naseljenim mestima. Rebalansom budžeta predvideli smo 110 miliona dinara za komunalne poslove. U sklopu ovog iznosa značajnu stavku predstavlja održavanje zelenih površina i čistoće na javnim površinama. Zahvaljujem se svima koji su se uzeli učešće u današnjim aktivnostima, a u budućnosti planiramo i druge akcije u zajedničkom interesu građana – rekao je Rojević.

Akciju je organizovalo JКP „Кomunalac“ Vrbas uz podršku Opštine Vrbas, a učestvovali su Ekološki pokret Vrbas, javnih preduzeća i ustanova sa teritorije vrbaske opštine, velikih poslovnih operateri iz Vrbasa, udruženja građana i građani. Pored radnih mašina „Кomunalca“, volonterima je bilo na raspolaganju 50 trimera, 50 kosačica, nekoliko traktora, zaštitne rukavice i vreće za sakupljanje otpada.

U svim naseljenim mestima: Savinom Selu, Bačkom Dobrom Polju, Кucuri, Ravnom Selu i Zmajevu uređeno je po pet lokacija. U Vrbasu je akcenat stavljen na uređenje Šlajza, Lazinog parka, poteza oko oko OŠ „Bratstvo jedinstvo“, stare hirurgije i gradskog stadiona, zatim kod livade Bikare i Vodica u ulici Svetozara Markovića, a uređene su i druge lokacije.

 

 
Podeli vest: