UREĐENO BLIZU 133 000 KVADRATA TRAVNATIH POVRŠINA

d početka proleća u vrbaskoj opštini traje velika akcija prolećnog uređenja javnih travnatih površina. Za mesec dana radnici „Zelenila“ PJ „Čistoća“ JKP Komunalac Vrbas pokosili su blizu 133 000 kvadrata trave. 

„Javne zelene površine kose se mašinski i ručno, odnosno, trimerima i samostalnim  kosačicama. Travnjake duž glavne ulice radnici „Zelenila“ kose već drugi put ovog proleća. Trava se skida i sa površina u širem području centra. Prethodno smo pokosili travu u stambenim blokovima u centru grada, Bloku 18 i 106, kao i blok u Gustava Krkleca ulici. Trava je pokošena i u naselju Vinogradi, parku kod autobuske stanice, kao i na još mnogo manjih lokacija“, kažu u „Zelenilu“ vrbaske „Čistoće“.

Do prvomajskih praznika, napominju u „Zelenilu“  u planu je i košenje najveće zelene javne površine u gradu, odnosno, kosidba trave sa šest hektara površine u parku u Ulici Laze Kostića. Kosačice i trimeri biće angažovane i za košenje zelenih površina na dečijim igralištima, a potom će se preseliti u Zmajevo, ali uporedo će se održavati i zelena područja u gradu.

Radnici „Puta“, takođe, su angažovani na održavanju zelenih površina. Oni traktorskim kosačicama i trimerima uklanjaju travu s prilaznih puteva i tzv. trouglova preglednosti kako bi se saobraćaj obavljao bezbedno, bez smetnji.

 
Podeli vest: