U Vrbasu STABILNA epidemiološka situacija

U opštini Vrbas rad ugostiteljskih objekata do 20 časova, a bašte kafića rade do 22 časa. Zatvoreni su bazen i teretana, pa se sportski klubovi upućuju da treninge održavaju na otvorenom. Skupovi u zatvorenom i otvorenom prostoru ograničeni su na 10 ljudi, a dezinfekcija javnih ustanova vrši se redovno.

Kada je u pitanju trenutna epidemiološka situacija u Vrbasu, u kovid pulmološku ambulantu u okviru Doma zdravlja, a ispred Opšte bolnice Vrbas, dnevno se javi između 50 i 80 ljudi, izjavio je za Radioteleviziju Vojvodine direktor Opšte bolnice u Vrbasu dr Milan Popov.

“Za ceo juli mesec imali smo oko 1680 pregleda, od čega je bilo 480 kontrolnih pregleda, gde internisti i pulmolozi zakažu kontrole kod upala pluća koja su lakšeg oblika i onda dalje odlučuju da li će slati za bolnicu. Bude od 3 do 10 hospitalizacija za 24 sata”, istakao je dr Popov.

Opšta bolnica Vrbas ima nekovid i kovid deo. Kovid deo ima 50 ležajeva u posebnoj izdvojenoj zgradi, a ostatak bolnice funkcioniše po opštem tipu bolnice, s tim da je trenutno smanjen priliv pacijenata.

“Imamo dežurnu urgentnu službu, rade se urgentne stvari, odložene urgencije, što se hirurgije tiče, ortopedije i drugih stvari, isto i internističkih pregleda. U principu, gledamo da u ambulanti nema više od 30 ljudi. Kako se završi pregled, pozivaju se drugi da uđu, a pacijenti su veoma strpljivi”, kaže dr Popov.

On poručuje da građani trebaju da nastave da nose maske, da drže fizičku distancu, da se uzdrže još mesec-dva od druženja, dok ne stigne vakcina.

Izvor: RTV

 
Podeli vest: