U Vrbasu odigrana predstava za decu u kojoj glavnu ulogu igra policajac

Više od 500 dece iz osnovnih škola u Vrbasu prisustovalo je pozorišnoj predstavi „Približavamo rad policije najmlađima“. To je prva predstava u Srbiji za decu u kojoj glavnu ulogu igra pravi policajac. Predstava je odigrana u podne 9. septembra na glavnom gradskom trgu, kao deo projekta „Policija u lokalnoj zajednici“ koji se od 2015. godine relizuje u saradnji Policijske stanice i opštine Vrbas.

Foto: vrbas.net

– Povećanje bezbednosti učesnika u saobraćaju, naročito najmlađih je najvažniji cilj Opštine Vrbas. Već šest godina zajedno sa Policijskom stanicom Vrbas organizujemo edukacije, kako za odrasle tako i za najmlađe. Organizujemo školske saobraćajne patrole, humanitarne akcije, razgovore sa sugrađanima. Sve te aktivnosti doprinele su smanjenju saobraćajnih nezgoda na teritoriji opštine. A to je najvažnije. I zato je lokalna samouprava finansijski podržavala i nastaviće da podržava realizaciju projekta – rekao je nakon predstave Milan Glušac predsednik Odbora za bezbednost u saobraćaju Skupštine opštine Vrbas.

Prema rečima načelnika vrbaske policijske stanice Vlada Glođovića kroz izveštaj o stanju bezbednosti saobraćaja za period od 2016. do 2020. godine pored smanjenja broja negzoda ostvareno je i značajno poboljšnje poštovanja saobraćajnih propisa i pravila.

– Ova činjenica opravdava nastavak implementiranja samog projekta na zadovoljstvo javnog i civilnog sektora. Policijska stanica Vrbas nastaviće i u budućnosti odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom, kako bismo bezbednost učesnika u saobraćaju, a naročito dece podgili na još viši novo rekao je Glođović.

 
Podeli vest: