U Opštoj bolnici u Vrbasu rade na proširenju kapaciteta za dovod kiseonika

Opšta bolnica u Vrbasu počela sa tehničkim opremanjem zgrade u kojoj su bili smeštani pacijenti zaraženi virusom kovid-19, kako bi novi nalet pacijenata dočekali spremni. U toku su radovi na proširenju kapaciteta za dovod kiseonika, koji bi trebalo da budu završeni za dve nedelje.

„U ovoj zgradi radi se na proširenju kapaciteta vezano za kiseonik i za dovod vazduha. Mi imamo 20 ležajeva koji su pokriveni razvodom kiseonika ali se u prethodnom periodu pokazalo, kada treba po 20 ili 30 litara u minuti pustiti, da taj sistem malo konfuznije radi. Da bismo to izbegli u novom naletu kovida-19, koji očekujemo, predviđeno je da se prošire kapaciteti“, direktor Opšte bolnice u Vrbasu, Milan Popov.

„Biće obezbeđeno 70 posteljnih mesta sa kiseonikom i vazduhom sa kapacitetom do 30 litara u minuti, 3 sobe sa po četiri kreveta gde će biti intenzivna nega ukoliko bude za tim potrebe, razvod vazduha i kiseonika na svakom krevetu će omogućiti da, u slučaju potrebe, na tim krevetima može da se stavi respirator, rekao je Popov za RTV.

Radovi bi trebalo da budu gotovi za dve nedelje a pacijenti koji budu morali da se zbrinu bolnički, u tom periodu, biće upućivani u KCV ili u bolnicu u Somboru.

 

Izvor: RTV (Aleksandra Dejanović)

 
Podeli vest: