U čast Maše Janković u opštini Vrbas priređen prijem

U čast zlatne Maše Janković, evropske prvakinje u košarci, danas je u Skupštini opštine Vrbas priređen prijem. Mašu, članove porodice Janković, prijatelje, njene trenere i brojne devojčice i mlade devojke, članice ŽКК Vrbas, među kojima možda raste neka nova evropska prvakinja, primili su Predrag Rojević, predsednik opštine Vrbas, Sanja Žigić, predsednica Skupštine opštine, Srđan Stanić, član Opštinskog veća zadužen za sport, Bojan Antonić, sekretar Sportskog saveza, i drugi funkcioneri, zadovoljni zbog prilike da Maši Janković lično čestitaju na fantastičnom uspehu kome se raduje celi Vrbas i cela Srbija.

Foto: vrbas.net

„Zadovoljstvo mi je i čast što imam priliku da Maši Janković i celoj reprezentaciji Srbije čestitam na sjajnom uspehu ostvarenom na Prvenstvu Evrope. Nas srećnim, zadovoljnim i ponosnim čini i to što je deo ovog uspeha i naša Maša, građanka Vrbasa, najbolji reprezent našeg grada. Njan uspeh nas obavezuje da i dalje izdvajamo značajna sredstva za sport i daje nam nadu da ću i u budućnosti Vrbas iznedriti nove šampione“, rekao je ovom prilikom Predrag Rojević, predsednik opštine Vrbas, i poželeo Maši nove uspehe i titule u nastavku karijere.

Foto: vrbas.net

Već prvi utisci dočekom u Skupštini opštine izmamili su na licu Maše Janković osmehe i znake zadovoljstva, iako, kako kaže, još uvek nije svesna veličine uspeha koji je ostvarila zajedno sa drugaricama iz reprezentacije. „Ovo je prelepo i hvala svima na dočeku i čestitkama. Osvajanje zlatne medalje u Valensiji je moj najlepši dan u životu, a najlepše osećaje doživela sam prilikom izlaska na balkon na dočeku u Beogradu. Tokom prvenstva dobijala sam brojne poruke podrške Vrbašana i drugih ljudi iz Srbije i bile su mi veoma značajne u tim danima takmičenja. Bilo je veoma napeto, ali nakon lošeg početka protiv Italije, ali i ostvarene pobede, a zatim kada smo uspeli da savladamo Španiju, znale smo da ćemo osvojiti medalju. Sve ostalo bile je lakše, čak je finalna utakmica protiv Francuske bila najmanje napeta. Biti član reprezentacije je neopisivo lepo, uskoro kreću pripreme za Olimpijske igre i nadam se da ću ponovo biti deo tima. Deo mojih snova je učešće na Olimpijskim igrama“, rekla je Maša i zahvalila Vrbasu na podršci, čestitkama i najlepšim željama.

 

Čestitke Maši uputili su i Sanja Žigić, Srđan Stanić i Bojan Antonić, uz jasno iskazanu spremnost da se učini sve što je potrebno da Vrbas nastavi da razvija sport i uslove za bavljenje njime.

Danilo Borović, jedan od trenera Maše Janković, istakao je da zlatna medalja do koje je stigla košarkašica iz Vrbasa, potpuno zaslužena, ali da je tražila velika odricanja. „Možda sam jedan od trenera koji je i najkraće radio sa Mašom, ali sam odmah video neograničenu želju i motiv za stalnim radom. Igračica koja je izašla iz takvim povreda, kao što je to Maša, mora da pokaže poseban karakter i volju i to se danas retko viđa, na žalost. Ona nije odustala, svaki put kad se vratila dodala je gas, znala je voj cilj i ništa je nije zaustavilo na putu ka njemu. Čak i u vreme korone, kada su svi tereni bili zatvoreni, imali smo jedan teren u šumi za koji se nije znalo i na kom smo radili. Bilo je mukotrpno, bilo je tu i suza, ali takav je put do uspeha i on se mora proći. To je jedini put i Maša nije odustala na njemu“, rekao je Borović.

 
Podeli vest: