Rojević vrbaskim učenicima i profesorima čestitao Svetog Savu

Predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević čestitao je učenicima i profesorima Svetog Savu, školsku slavu, koja se obeležava u svim školama u Srbiji.

– Svima vam čestitam školsku slavu Svetog Savu, koja se obeležava u čast arhiepiskopa i prosvetitelja Save, Rastka Nemanjića. On je ostavio neizbrisiv trag u obrazovanju, veri, duhovnosti i istoriji srpskog naroda. Njagova dela pokazuju značaj istinskih i neprolaznih vrednosti i predane borbe za razvoj Srbije. Naša je obaveza da idemo njegovim stopama. Da sledimo stazu koju je utemeljio. I da neprestano ulažemo u razvoj obrazovanja, jer je u znanju ključ razvoja, ključ napretka – rekao je Rojević.

On je istakao da opština Vrbas izdvaja velika sredstva za unapređenje uslova obrazovanja.

– Renoviramo škole u svim naseljima. Ulažemo u njihovu energetsku efikasnost. U rekonstrukciju škola i razvoj obrazovanja, u prethodnom periodu, uložili smo preko 300 miliona dinara. Dobri uslovi za obrazovanje predstavljaju najbolju investiciju u budućnst. Zato ćemo nastaviti s ulaganjem u rekonstrukciju i modernizaciju škola. Uz rekonstukciju OŠ „Svetozar Miletić“ i „Branko Radičević“ koje su u toku, ove godine ćemo uložiti blizu 190 miliona dinara u rekonstrukciju Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ u Zmajevu i gimnazije „Žarko Zrenjanin“ u Vrbasu – kazao je Rojević.

 
Podeli vest: