Priznanja za 123 lekara i medicinskih sestara koji rade u crvenoj Кovid zoni u Vrbasu

Lekarima i medicinskim sestrama iz Opšte bolnice, Doma zdravlja i Gerontološkog centra u Vrbasu, koji rade u crvenoj zoni borbe protiv Кovida 19, predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević uručio je zahvalnice i plakete. Priznanja su uručena povodom 7. aprila Svetskog dana zdravlja, u Centru za fizičku kulturu „Drago Jovović“, a dobilo ih je oko 100 lekara i medicinskih sestara.

– Nismo danas ovde zato što slavimo, jer nam predstoji još mnogo bitaka, dok potpuno ne porazimo Кovid 19. Mi smo danas ovde jer odajemo počast i priznanje hrabrosti i požrtvovanosti naših lekara i medicinskog osoblja s prve linije fronta u borbi protiv smrtonosnog virusa. Mi danas afirmišemo njihovu izuzetnost. Uvažavamo njihovu predanost. Potvrđujemo njihovu nadljudsku angažovanost. Njihovu borbu. Njihove napore da sačuvaju zdravlje Vrbašana, i stanovnika naših komšijskih opština – rekao je Rojević.

On je u ime građana Vrbasa izrazio zahvalnost predsedniku Aleksandru Vučiću, i Vladi Srbije što su u teškim vremenima za čovečanstvo uspeli da obezbede dovoljan broj vakcina za sve građane Srbije.
Rojević je naglasio i da su lekari i medicinsko osoblje heroji našeg vremena i da njihova hrabrost i viteštvo predstavljaju vrednost kojoj se mora odati poštovanje.

– Njihova humanost predstavlja junaštvo bez premca. Oni svakodnevno rizikuju svoje živote da bi sačuvali živote drugih – rekao je Rojeović.

On je pozvao građane da se vakcinišu u što većem broju, kako bi borba protiv virusa Кovid 19 bila što efikasnija.
– Vakcinacija je jedini način da pobedimo pandemiju. Da savladamo Кovid 19. I to je način na koji možemo pomoći našim lekarima. To je hrabrost koja se od nas očekuje. Ukoliko svi prihvatimo svoju odgovornost i učinimo taj minimalni napor i vakcinišemo se, Кovid 19 će izgubiti snagu, a mi ćemo moći da se vratimo u normalne tokove života. Da se bez bojazni i straha posvetimo porodici, prijateljima, poslovnim aktivnostima, a bake i deke moći će bez straha da se igraju sa svojim unucima – rekao je Rojević.

Takođe je istakao i da lokalna samouprava ulaže maksimalne napore da lekarima i građanima obezbedi bolje uslove za rad i lečenje.

– Ove godine ćemo u saradnji s Кancelarijom za javna ulaganja Vlade Srbije, investirati više od 100,7 miliona dinara u adaptaciju opšte bolnice u Vrbasu. Naravno, to nije sve. I nećemo se zaustaviti na tome. Nastavićemo da modernizujemo zdravstveni sistem u našem Vrbasu. Nastavićemo da investiramo u bolji život stanovnika Vrbasa, Ravnog Sela, Zmajeva, Bačkog Dobrog Polja, Кucure i Savinog Sela – rekao je Rojević.

Vrbas, 7. april 2021. godine

 
Podeli vest: