Potpisan ugovor sa Pokrajinom za završetak Doma kulture

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore predstavnicima 24 lokalne samouprave za finansiranje i sufinansiranje infrastrukturnih projekata u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, osnovnog obrazovanja i vaspitanja i razvoja sporta.

Reč je o projektima koji će biti realizovani zajedno sa lokalnim samoupravama, a od ukupnog iznosa sredstava Pokrajinska vlada je preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obezbedila gotovo 3,3 milijarde dinara.

„Ovo je važan dan jer započinjemo velike investicije u Vojvodini. Pokazali smo u minule četiri godine dobar zajednički pristup, efikasnost i jedinstvo u pripremi projekata“, kazao je predsednik Mirović.

Jedan od ugovora potpisao je Predrag Rojević, predsednik opštine Vrbas. Prema ugovoru, za finansiranje projekta pod nazivom „Završetak izgradnje kulturno-poslovnog centra Dom kulture Vrbas sa parternim uređenjem“, izdvojeno je 100 miliona dinara.

„Pokrajinska vlada izdvojila je za opštinu Vrbas 100 miliona dinara za završetak radova na izgradnji Doma kulture i parternog uređenja centra grada. Za građane opštine Vrbas i lokalnu samoupravu neprihvatljivo je da 30 godina naša deca nemaju mesto gde će da prate pozorišne predstave i druge kulturne događaje. Neprihvatljivo je da građani moraju da idu na pozorišne predstave u Novi Sad ili Beograd, i zato je ova investicija veoma važna za sve nas. Кonačno ćemo dobiti savremenn Dom kulture i pozorište, zahvaljujući Pokrajinskoj vladi i Upravi za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Danas smo potpisali ugovor o dodeli sredstava, nadam se da ćemo u narednih mesec dana pristupiti raspisivanju javne nabavke, a krajem aprila ili početkom maja započeti realizaciju projekta“, rekao je nakon potpisivanja ugovora Predrag Rojević, predsednik opštine Vrbas.

 
Podeli vest: