Počela sa radom online platforma „Iz Srca Bačke“ – namenjena promociji lokalnih proizvoda, usluga i turističke ponude

Poučeni iskustvom sa društvenih mreža tokom godine pandemije, iz Lokalne akcione grupe „Srce Bačke“, koja obuhvata opštine Kula i Vrbas, želeli su da ideju onlajn kupoprodaje podignu na viši nivo i male proizvođače iz ove dve lokalne samouprave povežu sa kupcima iz okruženja, ali i šire.

Tako je nastala prva ePijaca na teritoriji Kule i Vrbasa, koja se nalazi na adresi izsrcabacke.rs. Nosilac projekta je Lokalna akciona grupa „Srce Bačke“. Projekat je podržala Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj (SWG) u jugoistočnoj Evropi u partnerstvu sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ) u okviru projekta „Diverzifikacija ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima jugoistočne Evrope kroz razvoj lanca vrednosti“.

Kako postaviti oglas

Godina 2020. mnogo je uticala na dosadašnji način poslovanja. Zbog pandemije virusa korona, mnogi poslovi preselili su se na internet, a takav slučaj bio je i sa proizvođačima poljoprivrednih i zanatskih proizvoda.

S obrzirom na to da nas je tokom prošle godine često pratila zabrana okupljanja, mnogi proizvođači, koji do tada nisu bili prisutni na internetu i svoje proizvode izlažu na pijacama i uličnim tezgama, počeli su da koriste društvene mreže kako bi se povezali sa potencijalnim kupcima.

Tokom prvih nedelja vandrednog stanja, na Fejsbuku su počele da niču razne grupe u kojima se oglašavala uglavnom prodaja poljoprivrednih proivoda, a proizvođači su nudili dostavu voća, povrća, rasada i drugih proizvoda na kućnu adresu i takav vid kupoprodaje je zaživeo u mnogim opštinama u Srbiji.

Onlajn pijaca „Iz srca Bačke“  (izsrcabacke.rs) potpuno je besplatna, kako za kupce, tako i za prodavce. Proizvođači i privrednici, koji žele da oglase prodaju svojih proizvoda ili usluga, mogu bez ikakve novčane nadoknade da se registruju i postave fotografije i opise svojih proizvoda i usluga. S obzirom na to da je ovo projekat koji ima za cilj da pomogne malim proizvođačima i pružaocima usluga iz opština Kula i Vrbas da napreduju u svom poslu, na ePijacu mogu da se registruju samo oglašivači iz mesta ove dve opštine.

Registracija je prilično jednostavna i prilagođena je čak i korisnicima koji slabije barataju internetom. Potrebno je da upišete validnu email adresu, korisničko ime, da smislite i upišete lozinku putem koje ćete se prijavljivati na sajt i da obeležite da li se registrujete kao fizičko lice, pravno lice ili poljoprivredno gazdinstvo. Link za potvrdu registracije stići će vam na email adresu koju se upisali, a registracija je uspešna tek nakon što kliknete da je potvrdite.

Kada ste se uspešno registrovali, možete da počnete da uređujete svoj profil, dodate kratak opis svog preduzeća i dodate nekoliko fotografija koje će posetiocima približiti ono čime se bavite. Tada sledi postavljanje oglasa sa svim potrebnim informacijama o proizvodu.

Koje delatnosti mogu da se oglašavaju

Iako je platforma prvenstveno namenjena malim proizvođačima poljoprivrednih i zanatskih proizvoda, svoj profil mogu da otvore i firme koje pružaju različite usluge, turističke organizacije ili neprofitna udruženja.

Registrujte se već sada na sledećem linku: izsrcabacke.rs/registruj-se.

 
Podeli vest: